Italiens premierminister Silvio Berlusconi blev søndag overfaldet af en psykisk syg mand efter et politisk møde i Milano.

Berlusconi var i gang med at at skrive autografer, da en 42-årige psykisk syg mand slog ham i ansigtet med en souvenir-statue af Milanos Duomo-katedral.

Berlusconi gik i gulvet, men blev hurtigt hjulpet på benene og ført ind i sin bil af sine sikkerhedsfolk. Han steg dog omgående ud og forsøgte at kravle op på bilen, angiveligt for at vise, at han havde det godt.

Kort efter blev han atter ført ind i bilen og kørt til San Raffaele hospitalet, hvor han bl.a. fik en CT skanning.

Berlusconis læge Alberto Zangrillo fortæller til BBC News, at det vil tage et par uger, før Berlusconi er på benene igen. Han fortæller også, at premierministeren brækkede næsen og mistede to tænder samt en hel del blod ved overfaldet.

- Han fik store læssioner i ansigtet og havde to store sår på overlæben, der begge skulle sys, fortæller lægen til BBC News.

Gerningsmanden, den 42-årige Massimo Tartaglia, blev omgående anholdt. Hans straffeattest er pletfri, bortset fra en enkelt trafikforseelse. Ifølge det italienske nyhedsbureau ANSA har Tartaglia været under behandlig for psykiske problemer de sidste ti år.

- Dette er en terrorhandling mod Berlusconi, sagde Umberto Bossi, der er leder af det højreorienterede parti Liga Nord, der er en af Berlusconis tætte allierede.

Berlusconis popularitet har den sidste tid været dalende. I sidste uge påstod et mafia-medlem, at Berlusconi havde forbindelser til Cosa Nostra. En fængslet mafia-boss nægter dog dette. Desuden har Berlusconi mistet sin immunitet for retsforfølgelse, og en del sager mod ham ventes genåbnet. De drejer sig blandt andet om bestikkelse, korruption og skattesvindel.