Efter Osama bin Ladens død har jublen i USA's gader ingen ende ville tage. Men samtidig er de amerikanske myndigheder på vagt.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Risikoen for hævnaktioner er nemlig forhøjet, vurdere blandt andre Interpol. Og ikke uden grund.

Den pakistanske del af Taleban har i dag sagt til nyhedsbureauet Reuters, at bevægelsen vil hævne al-Qaeda-lederens død.

SE BILLEDERNE: Sådan foregik jagten på Osama bin Laden

Taleban-bevægelsen har fire terrormål, som den vil forsøge at få ram på som gengæld for Osama bin Ladens død natten til søndag amerikansk tid.


- Nu er pakistanske magthavere, præsident Zardari og hæren vores første mål. USA vil være vores andet mål, siger Taleban-talsmand Ehsanullah Ehsan til Retuers over telefon fra et hemmeligt sted.

Ifølge Ritzau udsendte de amerikanske myndigheder sikkerhedsadvarsler til amerikanere verden over kort efter bin Ladens død, mens de ihærdigt arbejder på at hindre ethvert angreb.

- Dette her er centralt, for al-Qaeda må tage hævn. Det er et forfærdeligt nederlag for dem, og de må handle så hurtigt, de kan, og det er op til os at standse dem, siger det republikanske kongresmedlem Peter King.

SE BILLEDERNE: Her bryder jubleb ud midt under baseball-kamp

CIA's direktør, Leon Panetta, har ligeledes udtalt, at al-Qaeda med sikkerhed vil gå efter at få hævn.

På Interpols hjemmeside opfordrer man til, at myndigheder verden over er særligt opmærksomme på den forhøjede risiko for terror som følge af drabet på Osama bin Laden.