Et prestigeprojekt i Storbritannien risikerer latterliggørelse, allerede inden det bogstavelig talt sættes i søen. Et nyt polarforskningsskib til en værdi af 1,9 milliarder kroner står til at blive døbt »Boaty McBoatface« efter en folkelig afstemning.

Man skal kun spørge, hvis man ønsker at høre svaret.

I et slag for demokratiet har den britiske videnskabsminister, Joseph Edmund Johnson, opfordret britiske skoleelever, lærere, forældre og borgere i det hele taget til at komme med forslag til og stemme på et navn til et nyt polarforskningsskib.

Et skib, der er et prestigeprojekt til 1,9 milliarder kroner, som skal bygges på et skibsværft i Merseyside i det nordvestlige England, skriver britiske The Telegraph.

Afstemningen har været så populær, at hjemmesiden med afstemningen søndag morgen gik ned.

Og det navn, der har fået flest stemmer, er det noget latterlige »Boaty McBoatface«.

Mandag klokken 11 ligger navnet »Boaty McBoatface« absolut i front med 28.888 stemmer. På andenpladsen med kun 3.093 stemmer ligger navnet »Henry Worsley« efter den opdagelsesrejsende, der omkom, da han forsøgte at krydse Antarktis alene i januar i år.

Den brite, der har foreslået navnet »Boaty McBoatface«, har skrevet på Twitter, at han er »frygtelig ked af alt det her«.

Samtidig er han imidlertid fascineret af al den omtale, navnet har fået. »Her er en sætning, jeg aldrig troede, jeg skulle sige: Jeg er kommet på side tre«, skriver han på Twitter.

Det latterlige navn har allerede fået sin egen twitterprofil.

Det er dog ikke sikkert, at det navn med flest stemmer, bliver det endelige. I sidste ende er det op til Natur- og Miljøforskningsrådet (NERC).

Forskningsskibet er 128 meter langt og forventes at kunne operere i Antarktis fra år 2019. Op til 90 videnskabsfolk kan arbejde om bord.