Pakistanske myndigheder hævder, at Osama bin Laden blev skudt ned foran sin 12-årige datter. Talsmanden for Det Hvide Hus har ikke bekræftet oplysningen.

I samme tempo som nye detaljer om al-Qaeda-lederens død finder vej til verdens medier, bliver andre oplysninger afvist som rygter og forvirring i kampens hede.

Ifølge en redegørelse fra den pakistanske efterretningstjeneste ISI blev Osama bin Laden dræbt for øjnene af sin 12-årige datter og 27-årige kone Amal al-Sadah, da amerikanske styrker trængte ind i familiens forskansede hus i byen Abbottabad.

Den britiske avis Daily Mail skriver sågar, at den unge pige identificerede terrorlederens lig for de amerikanske styrker.

Men at den 12-årige skulle have overværet drabet, blev ikke bekræftet af de amerikanske myndigheder, da der i går, tirsdag, var pressemøde i Det Hvide Hus i Washington.

Til gengæld bekræftede talsmanden for Det Hvide Hus, Jay Carney, at verdens mest eftersøgte mand var ubevæbnet, da de amerikanske styrker dræbte ham.

- I rummet hvor bin Laden befandt sig, styrtede en kvinde, bin Ladens kone, mod styrken og blev skudt i benet, men ikke dræbt. Bin laden blev derefter skudt og dræbt, sagde talsmanden foran den samlede verdenspresse.

Redegørelserne fra amerikanske myndigheder og den pakistanske efterretningstjeneste stemmer på mange punkter ikke overens. 

Frem til i går var der endda forklaringer alene fra de amerikanske myndigheder, som var modstridende.

Det er eksempelvis blevet forklaret, at Osama bin Laden var bevæbnet under angrebet, og at han brugte sin kone som menneskeligt skjold.

Men de oplysninger kunne talsmanden for Det Hvide Hus i går afvise med den forklaring, at der opstod forvirring i kampens hede.