Den 28-årige andenpiloten Andreas Lubitz fik bevidst Germanwings-flyet til at styrte, udtaler franske myndigheder.

150 mennesker er døde, efter andenpiloten Andreas Lubitz ifølge den franske statsanklager i Marseille Bryce Robin, bevidst styrtede flyet ind i en bjergvæg, efter han havde låst sin erfarne kollega og overordnede ude af cockpittet.

Der er ikke meget information om Andreas Lubitz, andet end at han er 28 år gammel og kommer fra Montabaur i Tyskland.

Læs også: Franske myndigheder: Andenpiloten fik bevidst flyet til at styrte ned

Han var nyuddannet og begyndte hos Germanwings i september 2013 umiddelbart efter at være blevet færdig på Lufthansa flyvetræningsskole i Bremen. Han havde 630 flyvetimer.

Fly-tragedien: Følg den seneste udvikling her

Bekendte i hans hjemby Montabaur har fortalt til Associated Press, at Andreas Lubitz ikke virkede deprimeret, da de så ham sidste efterår.

»Han var meget glad for sit job hos Germanwings, og han havde det godt,« fortæller Peter Ruecker, der er medlem af den samme svæveflyverklub som Lubitz.

Læs også

Læs også

Inden det blev kendt, at Andreas Lubitz var årsagen til tragedien, udsendte svæveflyverklubben LSC Westerwald en meddelelse om ham.

»Andreas døde som førsteofficer på den tragiske flyvning. Andreas blev medlem af foreningen som teenager, han ville realisere sin drøm om at flyve. Han begyndte som svæveflyveelev og endte med at blive pilot på en Airbus 320. Det lykkedes ham at opfylde sin drøm, en drøm han nu har betalt dyrt for med sit liv,« lød det i meddelelsen, der slutter af med at sende den dybeste sympati til Andreas Lubitz og de 149 andre ofre.

Lufthansa direktør Carsten Spohr fortæller på et pressemøde torsdag, at Andreas Lubitz havde gennemgået alle tests og var i fin stand til at flyve.

»Det, der skete, er en tragisk, enkeltstående hændelse. Vi forsøger at håndtere denne gåde,« forklarer han.

Billedet i artiklen er blevet delt af flere medier og stammer angiveligt fra Lubitz' nu lukkede Facebook-profil.