Den amerikanske skønhedsdronning Victoria Graham lider af en alvorlig sygdom, som ingen kan se, at hun har. Det vil hun sætte fokus på ved at vise sit ar frem.

»Det er ikke let at stå på scenen i bikini til konkurrencer. Jeg har et 63 centimeter langt ar, der løber ned ad min ryg. Og folk kan se det. Som i, virkelig kan se det.«

Sådan fortæller 22-årige Victoria Graham til BBC om det lange ar, hun har fået på grund af sin sygdom. Hun deltager i skøndhedskonkurrencer, men er ikke som mange andre skønhedsdronninger.

Hver dag tager hun mellem 20 og 25 piller hver anden time for at lindre sine smerter og kosttilskud for at få kroppen til at fungere ordentligt.

Det gør ondt at trække vejret
Victoria Graham lider af en alvorlig og sjælden genetisk sygdom - Ehlers-Danlos Syndrom (EDS) - en arvelig sygdom, der rammer bindevævet i kroppen, hvilket betyder, at hun har hypermobile led.

Gennem en toårig periode fra 2014 har Victoria Graham gennemgået 10 operationer på sin hjerne og rygrad. Hun forklarer til BBC, at det gør ondt at trække vejret og bare det at stå, kan være meget smertefuldt for hende.

For nogle år siden gjorde Victoria Graham alt for at skjule sin sygdom. I dag viser hun stolt sine ar frem, når hun deltager i skønhedskonkurrencer. Hun forklarer, at det får hende til at føle sig stærkere, og motiverer hende til at hjælpe andre i samme situation.

Møder mange fordomme
Ud over det lange ar kan man nemlig ikke se på Victoria Graham, at hun er syg, hvilket ifølge hende har medvirket til, at hun har mødt mange fordomme og diskrimination.

I skolen har hun eksempelvis konsekvent kæmpet med, at lærerne ikke har ville tage hensyn til hendes sygdom, og hun oplever ofte, at folk råber efter hende, når hun parkerer på en handicapplads.

Victoria Graham vil derfor brede kendskabet til den alvorlige sygdom. På sin Instagram-profil viser hun det lange ar frem med budskabet om, at usynlige sygdomme skal gøres synlige. 'Du er mere end din diagnose', skriver hun blandt andet.

Victoria Graham har nu oprettet sin egen velgørenhedsorganisation, The Zebra Network, for at øge kendskabet til sygdommen og for at kunne hjælpe andre, der også lider af den.

Hun har vundet titlen som Miss Frostburg - en lokal titel hos Miss America Organisation.