Minimum 70 pct. af vores sanseindtryk kommer ind via synet, så der er ingen tvivl om, at vores øjne er vigtige og betyder meget for os.

Men øjnene kan også vise sygdomme i kroppen, hvis man kigger nøje efter. Var du for eksempel klar over, at du kan se i dine øjne, om du lider af sukkersyge, eller om du har en særlig høj risiko for at blive ramt af en hjertesygdom og for tidlig død? Læs her i guiden, hvad du skal kigge efter.

Grå stær, grøn stær og AMD - der findes mange øjensygdomme, og nogle af dem kan i værste fald gøre dig blind. Vidste du for eksempel, at hvis bogstaverne i avisen har en tendens til ‘hoppe’ når du læser, kan det være et symptom på AMD, som omkring 12.000 danskere hvert år bliver ramt af.

Omkring halvdelen af danskerne bruger briller eller kontaktlinser for at kunne se bedre, men det kan være en dyr fornøjelse at anskaffe sig synshjælpemidlerne. Men der er heldigvis rigtig mange penge at spare, når der skal købes nye briller eller kontaktlinser, hvis man bare ved, hvor man skal kigge efter dem. Derfor har vi lavet en guide, så du kan spare op til halvdelen af prisen nemt og hurtigt, og uden at det går ud over kvaliteten af stel, brilleglas og linser - og kan du lide at spare penge, kan du se, om du kan få støtte fra det offentlige til at forbedre dit syn.Se hele guiden herunder - klik for stor størrelse