18. august 2016 fik Michael Phelps æren af at være den atlet med allerflest OL medaljer. Men nu slår han helt fast, at han ikke kommer tilbage til professionel svømning. Han vil fokusere på noget helt andet.

Den 32-årige Michael Phelps vil ikke længere tage til stævner, selvom han er den med de fleste OL medaljer nogensinde. Han har 28 medaljer, hvor 23 af dem er af guld, tre sølv og to bronze. I 2012 sagde han også farvel og tak til svømning, men hurtigt var han i bassinet igen. August sidste år trak han sig igen, derfor har fans og svømmeverden ventet i spænding, om han ville fortryde.

Men nu slår han fast til Associated Press, at han ikke kommer tilbage til svømning.

»Jeg har ingen lyst - ingen lyst - til at komme tilbage,« siger Michael Phelps.

Den dygtige svømmer har en søn på 16 måneder, og hans kone er gravid med nummer to. Derfor vil han nu fokusere på sin familie. Han vil ikke længere sætte nye mål som konkurrencesvømmer, men derimod sætte mål som familiefar. Han er tydeligvis en mand med store ambitioner, selvom det ikke længere er karrieren, der er første prioritet.

»For mig, så handler det om at være glad, hvor jeg er og glad hvor min familie er. Vi har flere mål, vi vil opnå udenfor sporten,« fortæller Michael Phelps.

Selvom han så sine konkurrenter svømme VM i Budapest i juli, så fik det ham ikke til at savne svømning. Inden da havde han ellers sagt, at han måske ville få en lille 'kløe' efter at komme afsted. Men nu to måneder efter VM er han fortsat tilfreds med sit valg, han glæder sig til at bygge et liv udenfor svømning.

Hans søn Boomer er åbenbart allerede en haj i vandet, hvilket faren følger flittigt med i. Tid som han ikke havde før, nu kan han både følge med i sin lille søns liv og konens graviditet på en hel anden måde, end han tidligere har kunnet. Bob Bowman, der har trænet Phelps, har også set Boomer i familiens pool og siger, at han har en god teknik. Selvom han kun er et år gammel.

»Jeg tror, han har set sin far gøre det nogen gange og har på en måde efterlignet det. Han er også nu i et stage, hvor alle fem sanser samler sig. Han føler alt og opfatter alt. Det er virkelig sjovt at se som far bare at se de her overgange,« fortæller Phelps.