Ståle Solbakkens søn, Markus Solbakken, er et stort talent i norsk fodbold. Nu jagtes den 18-årige FC København-træner-søn af en Serie A-klub.

Markus Solbakkens norske klub, HamKam, har modtaget et millionbud på Ståle Solbakkens teenage-søn, som ligesom sin far huserer på midtbanen.

Det skriver Hamar Arbeiderblad, ifølge Dagbladet. Hamar Arbeiderblad beskriver den interesserede italienske klub som en ’middelgod Serie A-klub’.

»Dette er på en måde en opfølgning af den interesse, de viste i sommervinduet,« siger daglig leder i HamKam John Anders Rise til lokalavisen.

Her kan man læse, at unge Solbakken efter planen skal besøge den italienske klub for at se om et skifte kunen være noget for ham.

»Jeg skal en tur derned for at se på forholdene. Der er tale om en træningsuge for at se på faciliteter og for at blive bekendt med niveauet. Jeg tror, der er en masse læring i det,« siger Markus Solbakken til Hamar Arbeiderblad.

Den talentfulde midtbanespiller har i de sidste to sæsoner været en del af HamKams førstehold, som ligger nummer otte i den næstbedste norske fodboldrække.

»Han er en talentfuld spiller. Han har stort set været fast mand på banen hos os både i år og i fjor, og han spiller fast på ungdomslandsholdet. Han har åbenlyst fremtiden foran sig. Det er op til spillerne selv, hvor langt de kan nå - men at han har potentialet til at nå langt, er der ingen tvivl om,« siger John Anders Rise til Dagbladet.

Markus Solbakken debuterede for HamKam som bare 16-årig.

»Jeg ville ønske, jeg havde set den, men min kone og svigerfar og mange andre var til stede,« sagde Ståle Solbakken dengang til B.T.

Mens Ståle Solbakken altså bor og arbejder i København, bor Markus Solbakken med resten af familien hjemme i Norge. FCK har gennem årene været på tale som en mulig fremtid klub, men de planer er lagt på is, sagde Markus Solbakken for et år siden.

»Far og jeg har snakket en del om det, og FCK er foreløbig lagt på is for mit vedkommende.«

FCK-cheftræner Ståle Solbakken.
FCK-cheftræner Ståle Solbakken. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere