FC Midtjyllands bestyrelsesformand, Rasmus Ankersen, er meget utilfreds med, at Brøndbys spillere får lov til at tage tidligt hjem fra turen med liga-landsholdet.

»Jeg synes, det er latterligt og underligt, at denne her aftale bliver lavet helt uden, at man involverer andre parter. Der var jo ingen, der vidste noget om det, før det stod i Ekstra Bladet, at Brøndby fik særbehandling. Det er både konkurrenceforvridende og disrespekt for ligalandsholdet, som vi bakker op om og er stolte over at have så mange spillere med på,« siger Rasmus Ankersen til bt.dk

Liga-landsholdet tager afsted til Abu Dhabi 6. januar næste år og kommer hjem 16. januar. Holdet møder i den første kamp Sverige, mens den anden modstander endnu ikke er fundet. Brøndbys spillere på holdet, Frederik Rønnow og Chritian Nørgaard, har af Dansk Boldspil-Union (DBU) fået lov til at tage hjem efter kampen mod Sverige, mens alle øvrige spillere skal blive.

FCM har fem spillere med på turen. Det er målmanden Jesper Hansen samt  Kian Hansen, Rasmus Nissen, Jakob Poulsen og Mikkel Duelund.

Det er Brøndby, der har bedt om, at deres to spillere kan komme tidligere hjem, fordi klubben spiller ottendedelsfinale i DBU Pokalen mod FCK 4. februar. FCK har slet ingen spillere med på landsholdsturen, fordi klubben er gået videre i Europa League, og holdet forbereder sig til 1/16-delsfinalerne mod Atlético Madrid fra Spanien. Her spilles første kamp 15. februar.  Men imellem de to datoer skal der også spilles en runde i Superligaen.

»Der er jo meget klare regler for, at man bliver fritaget, når man spiller med i Europa, og den regel falder FCK ind under, men det gør Brøndby jo ikke. Skal vi så også til at sige, at dem, der spiller fredagskamp i forårets første runde, skal tre dage før hjem end dem, der spiller mandagskamp? Altså hvor stopper man,« spørger Rasmus Ankersen retorisk.

FCM topper Superligaen inden forårets kampe med et forspring på et enkelt point til Brøndby. FCK ligger på sjettepladsen - 17 point efter Brøndby.

»Vi har rettet henvendelse til DBU for at få dem til at tage stilling til det, og vi synes, DBU bør omgøre deres beslutning,« mener Rasmus Ankersen.

 
Åge Hareide har udtaget et kombineret liga/U21-landshold. Blandt de udtagede var blandt andet Jakob Poulsen, Christian Nørgaard og Anders Christiansen.
Vis mere

Men det vil DBU ikke.

»Man skal lige have faktorerne i orden. Vi har spurgt alle klubberne, inden vil arrangerede turen, og alle var enige om, at det var en god idé. Alle klubberne var glade for, at deres spillere kunne få dette tilbud - også FCM,« siger DBUs pressechef, Jacob Wadland.

»Alle har også sagt ja til, at det er i orden, at vi friholder FCK, fordi de har europæiske opgaver. Så har vi modtaget en henvendelse fra Brøndby, som har bedt om at få deres to spillere frigivet efter første kamp, fordi de har en ekstraordinær pokalkamp. Det har vi valgt at imødekomme, fordi det stadig er muligt at stille et fornuftigt hold til den anden kamp med liga-landsholdet,«  siger Jacob Wadland.

Der bliver ikke udtaget erstatninger for Frederik Rønnow og Christian Nørgaard, da truppen stadigvæk vil bestå af 21 mand.

»Der er længere tid til, at FCM skal i aktion, og jeg vil gerne gøre opmærksom på,  at vi har talt med FCMs sportschef (Claus Steinlein, red.) om situationen, og han var indforstået med, at vi gjorde, som vi nu gør« siger Jacob Wadland og fortsætter:

»Rasmus Ankersen skal ikke være nervøs for, at FCMs spillere kommer ud af form, for det gør de i hvert fald ikke af at træne sammen med andre af landets bedste spillere. Jeg ved så ikke, om han er nervøs for, om spillerne bliver skadet, men det kan de jo lige så vel blive til træning i Herning som i Abu Dhabi.«

Bt.dk har været i kontakt med Brøndby, som meddeler, at klubben ikke har nogle kommentarer til sagen.