Siden 2018 har han hjulpet dem med indkastene, og i denne sæson førte det blandt andet et mesterskab med sig.

Den 44-årige indkasttræner Thomas Grønnemark fik i 2018 et opkald fra Liverpools tyske cheftræner, Jürgen Klopp, som i den grad overraskede ham.

Først havde han dog misset et opkald fra det engelske uden at tænke videre over det. Men da Thomas Grønnemark ringede til sin telefonsvarer, var der ikke tvivl om, hvor opkaldet stammede fra. Heller ikke da telefonen efterfølgende ringede igen.

»Jeg tager den, og det er sgu ham. Klopp. Han siger, at han har læst en artikel om mig og mine evner som indkast-træner. Han vil have, at jeg hjælper Liverpool. Jeg er stadig rundt på gulvet, men siger selvfølgelig ja uden at tøve,« fortæller Thomas Grønnemark til DR.

Thomas Grønnemark (tv.) i sin tid i Viborg, hvor han også trænede klubben i indkast.
Thomas Grønnemark (tv.) i sin tid i Viborg, hvor han også trænede klubben i indkast. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Efterfølgende skrev danskeren under på en etårig kontrakt med klubben. En kontrakt, som sidenhen blev forlænget i 2019.

Og kontrakten med Liverpool ser da også ud til at have hjulpet holdet fra Beatles-byen.

For siden Thomas Grønnemark trådte til, vandt klubben i 2018/2019-sæsonen 68,4 procent af deres indkast, mod blot 45,4 procent året før ifølge DR.

Forbedringen af indkastene i Liverpool betyder da også, at danskeren tager sin del af æren for klubbens første mesterskab i 30 år.

Thomas Grønnemark forsøgte i 2008 i pausen under landskampen mellem Danmark og Spanien i Parken at slå verdensrekorden i indkast. Rekorden på 51,33 meter satte han dog først to år senere, i 2010.
Thomas Grønnemark forsøgte i 2008 i pausen under landskampen mellem Danmark og Spanien i Parken at slå verdensrekorden i indkast. Rekorden på 51,33 meter satte han dog først to år senere, i 2010. Foto: Rune Evensen
Vis mere

»Det står sort på hvidt, at jeg har rykket dem helt vildt meget. Så jeg føler absolut, at jeg er en del af det mesterskab. Det er jeg megastolt over,« siger Thomas Grønnemark til mediet.

44-årige Thomas Grønnemark har siden 2004 trænet fodboldspillere i indkast. Han har tidligere selv haft verdensrekorden i indkast med et kast på hele 51,33 meter.

Foruden Liverpool har han trænet en lang række andre klubber i indkast. Blandt andet Viborg, AC Horsens og FC Midtjylland.