Japanerne har tilsyneladende fået øjnene op for grundsøjlen i dansk bagekunst: Rugbrødet.
Det grove bagværk er blandt andet blevet nævnt i den japanske udgave af Elle. Samtidig vurderer en dansk-japansk forfatter, at der breder sig en begejstring omkring rugbrød blandt den japanske befolkning.
Det skriver DR.
Den begejstring er ikke gået direktør hos Kohberg Sørens Egesborgs næse forbi. Derfor forbereder han sig lige nu på et nyt eksporteventyr til Japan.
»Japan er et interessant marked for os, fordi i Japan er man meget fokuseret på kvalitetsprodukter og gerne fra Danmark – og det er jo det, vi leverer,« siger Søren Egesborg til DR.
Han fortæller, at han allerede sælger wienerbrød til en stor japansk kunde, hvorfor han mener, indgangen til det japanske marked kommer til at blive lettere.
Sachiko Kuramoto, der er professionsbachelor i sundhed- og ernæring og forfatter, udgav sidste år en bog i Japan om rugbrød.
Ifølge hende kommer begejstringen af, at japanere gerne vil leve sundt, men »lækkert«, og det kan de, hvis de bare spiser rugbrød.