Det var tanken om at opgive sin anonmye frihed, der i første omgang gjorde, at Prinsesse Marie var stærkt i tvivl om, hun ville være en del af den kongelige familie og gå til Nytårskur, som her på billedet, hvor hun sammen med prins Joachim vinker til de mange fremmødte ved den årlige nytårskur den 1. januar 2016. (Foto: Søren Bidstrup/Scanpix 2016)
Det var tanken om at opgive sin anonmye frihed, der i første omgang gjorde, at Prinsesse Marie var stærkt i tvivl om, hun ville være en del af den kongelige familie og gå til Nytårskur, som her på billedet, hvor hun sammen med prins Joachim vinker til de mange fremmødte ved den årlige nytårskur den 1. januar 2016. (Foto: Søren Bidstrup/Scanpix 2016) Foto: Søren Bidstrup

Da prinsesse Marie gav sit ja til prins Joachim i maj 2008, havde hun først sagt nej til prinsen med det hvide slot. Den franskfødte Marie var nemlig langt fra sikker på, om hun havde lyst til at blive en del af den kongelige familie i Danmark.

Det fortæller prinsessen i et stort interview med Jyllands-Posten i dag søndag.

Det var i 2006, danskerne første gang stiftede bekendtskab med prins Joachims nye amour. De to havde mødt hinanden til en privat fest gennem fælles venner. Dengang arbejdede Marie i Genève, hvor hun boede i en mindre lejlighed sammen med sin lille hund, Appel. Og den mørkhårede kvinde med de brune øjne og smittende smil opfattede sig selv som en selvstændig, frihedselskende karrierekvinde.

Ove Ullerup afskedsreception

Denmark - royals at charity dinner

Og selv om Marie kommer fra privilligerende kår fra en af de gamle, aristokratiske familier i Frankrig, hvor der var tjenestefolk ansat i Maries barndomshjem, så havde prins Joachims nye kærlighed ikke lige hørt, hvordan kongelige kærester tackler pressen.

For da den danske presse fik nys om den kongelige affære, blev Marie opsøgt foran sin bopæl, hvor hun helt overrumplet og noget fortumlet af forelskelsen i den danske prins, bekræftede deres forhold. Og sin egen stormende forelskelse i den fraskilte prins Joachim.

Ove Ullerup afskedsreception

I de efterfølgende uger kunne danskerne dagligt læse nye historier om Joahcims franske kærlighedsaffære, fortalt direkte af Marie selv, hvilket var helt nyt for. Normalt er kongelige kærester tavse og mystiske, når pressen forsøger at lokke nogle svar ud af kvinderne.

Om det var Maries åbenmundede facon, der fik forholdet til Joachim til at ebbe ud, ved kun de to. Men i interviewet i Jyllands-Posten fortæller Marie selv, at det især var pressens behandling af hende, som gjorde, hun trak sig. Men også tanken om at skulle opgive sit frie liv til fordel for et offentligt liv i den kongelige familie.

Regentparret var tirsdag den 6. november 2012 værter for Freden

»Der var ingen tvivl i mit hjerte om, at jeg elskede ham, men jeg havde mit liv, som jeg var glad for, og jeg havde min stolthed. Jeg var simpelthen ikke klar til at blive gift og påtage mig det ansvar, det ville være at blive en del af kongefamlien. Jeg havde været vant til at klare mig selv i mange år, og det føltes overvældende, at alle åbenbart pludselig havde en mening om mig. Men jeg vil, at prins Joachim har været så forstående og så fantastisk, at det blev nemt sammen med ham. Og jeg forstod jo også hans position, og jeg forstod, hvor vigtig kongehuset er for danskerne. Det tog lidt tid, men jeg kom til at forstå hvorfor«, fortæller prinsesse Marie til Jyllands-posten.

BM

Der gik da heller ikke mange måneder, før Joachim og Marie igen var sammen. På det tidspunkt havde Marie overvundet sin tvivl om, hun havde lyst til at blive en del af den kongelige familie i Danmark. Og det havde hun. Kærligheden til Joachim var simpelthen for stærk.

Parret blev gift ved et romantisk bryllup i maj 2008 i Møgeltønder Kirke, hvor Joachim kneb en tårer af bevægelse, da Marie ved sin fars arm skred op af kirkegulvet. Året efter blev parrets første barn, prins Henrik, født. Og i 2012 kom prinsesse Athena til verden.

I dag er parret flyttet fra Schackenborg Slot, som blev solgt til en fond med dem som protektorer. I stedet har de købt en kæmpestor villa på Emiliekildevej i Klampenborg, hvor de nu bor.

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.