Dronning Margrethe kommer ikke til at sidde alene i kareten, når hun torsdag ved middagstid kører karrettur fra Amalienborg til Københavns Rådhus i anledning af sin 75-års fødselsdag.

For selvom prins Henrik fortsat er ramt af en meget slem influenza og derfor har meldt afbud til alle festlighederne i forbindelse med Dronningens 75-års fødselsdag, har hoffet nu fundet en afløser til karetturen.

Som erstatning for Prinsgemalen bliver det i stedet Kronprinsparret, der skal ledsage Dronningen, når den kongelige karet torsdag forlader Christian VIII's palæ på Amalienborg for at køre til Københavns Rådhus, oplyser hoffet på kongehusets hjemmeside.

Ifølge hoffet bliver resten af det omfattende program for Dronningens fødselsdag dog gennemført som hidtil planlagt.

Læs også:

Onsdag aften klokken 20.00 indledes Dronningens 75-års fødselsdag med gallataffel for det officielle Danmark efterfulgt af morgenvækning på Fredensborg slot næste morgen klokken 08.30.

Dernæst vil Dronningen og resten af den kongelige familie vise sig på balkonen ved Christian VIII's Palæ på Amalienborg, hvorefter dronning Margrethe i selskab med Kronprinsparret kører i karet gennem Københavns gader, inden de skal deltage i en frokostreception på Københavns Rådhus.

På Københavns Rådhus vil Københavns overborgmester Frank Jensen (S) tage imod Dronningen, der både skal overvære danseteater og kormusik under sit besøg.

Klokken 14 viser Dronningen sig igen for befolkningen på rådhusets balkon, inden der om aftenen bliver afholdt privat middag på Fredensborg Slot, hvor den kongelige familie, regentparrets venner og de europæiske kongelige vil deltage i festen.

Læs også:

Mandag meldte prins Henrik afbud til dronningens pressemøde på Fredensborg Slot, da han var blevet ramt af »influenza-lignende symptomer«. Tirsdag offentliggjorde hoffet imidlertid, at prins Henrik var så syg, at han ikke kommer til at deltage i nogle af festlighederne i forbindelse med Dronningens 75-års fødselsdag.