Englands dronning var tæt på at få en kugle af sine egne vagter

De engelske medier har været bekymrede for deres 90-årige monarks helbred i julen, da hun først udskød sin juleferie på Sandringham – siden måtte melde fra til gudstjeneste både juledag og nytårsaftensdag på grund af en slem forkølelse.

Men noget tyder på, at det slet ikke er snue, majestæten skal frygte. Det er derimod hendes egne livvagter.

Ifølge The Times har dronningen i længere tid lidt af søvnløshed, og derfor går hun af og til en tur om natten. Og på én af disse ture blev hun overrasket af en livvagt, har den pågældende nu tidligere livvagt fortalt til avisen.

En sen nat så han en person og råbte: »Hvem er det?«

Til hans store overraskelse var den mørke skikkelse ingen ringere end den engelske dronning.

’Jeg var lige ved at skyde’

»Bloody hell, Deres Majestæt, jeg var lige ved at skyde Dem,« udbrød han og glemte alt om etiketten af ren forskrækkelse.

Han frygtede straks at blive skældt ud af den traditionsbundne monark, men blev overrasket.

»Det er helt i orden,« svarede hun.

»Næste gang ringer jeg i forvejen, så du ikke behøver at skyde mig,« tilføjede hun.

Historien melder ikke noget om, hvornår nærved og næsten-skud-episoden fandt sted, men den menes at have fundet sted på Buckingham Palace.

Og når de engelske livvagter er særligt på – nåja – vagt, så skyldes det nok, at fremmede ved flere lejligheder har forsøgt at skaffe sig adgang til lige netop Buckingham Palace.

I 1982 blev den 32-årige Michael Fagan pågrebet, efter han var kravlet over en mur med pigtråd og derefter op ad et nedløbsrør, for til sidst at ende i dronning Elizabeths soveværelse.

Og så sent som i maj blev en dømt morder arresteret i den kongelige have, efter han var kravlet over et hegn. ’Er Ma’am hjemme?’ spurgte han en bevæbnet vagt, inden han blev stoppet.

Også i august var der bud efter vagterne. Her blev en 22-årig mand pågrebet, efter han var klatret over hegnet ind til slotshaven klokken 4 om natten.