Det var mildest talt en ophedet debat.

Islam-kritikeren og internetkrigeren Thomas Telner fra Næstved var i sommer gæst i studiet hos Radio 24syv, hvor han debatterede med tv-værten Abdel Aziz Mahmoud i en debat om islam og muslimer i Danmark.

Thomas Telner understregede godt nok, at han ikke har »problemer med muslimer generelt«, og så lød det:

»I har en voldsmentalitet, en forskruet mentalitet. Inde i dig ligger de der gener, og når I er mange nok, kan du også stikke mig i ryggen, fordi du er presset af Koranen, og fordi du ikke tør at sige fra. Så længe den Koran findes, så bliver der ikke fred,« sagde han.

Thomas Telner er blot et ud af flere medlemmer af Nye Borgerlige, som har fremsat kontroversielle ytringer, som Berlingske har beskrevet. Partiet har efter avisens dækning ekskluderet det første medlem - den tidligere DF'er Carsten Horn, som i en statusopdatering jublede over Anker Jørgensens død. Og nu meddeler partitoppen, at flere medlemmer kan ryge samme vej, herunder islamkritikeren Thomas Telner.

Vi har spurgt manden, hvorfor han ytrer sig, som han gør. Han meldte sig ind i partiet, fordi han ønsker »konsekvenser og nultolerance«, når det kommer til udlændinge- og indvandringspolitikken, forklarer han.

»Jeg gør det for at provokere og råbe politikerne op omkring problemerne med indvandring. Det skal have nogle konsekvenser, og der skal være en nultolerance. Jeg er frustreret,« siger Thomas Telner.

På Thomas Telners Facebook-profil skorter det da heller ikke på voldsomme ytringer om udlændinge. Han skriver blandt andet: »Arabiske mænd er nogle syge sexfikseret sexdyr« og at »muslimske mænd er nogle sexfikseret dyr og deres tro syg«. Og det er helt bevidst, forklarer ha

Mener du, at der okay at kalde muslimske og arabiske mænd for sexfikserede dyr?

»Ja, det synes jeg, for det er de jo. Så længe de pakker deres kvinder og børn ind i tørklæde for at beskytte deres ære, viser det jo bare, hvor sexfrustrerede de er. Det ligger vel til mentaliteten.«

Mange vil nok mene, at det er en ret voldsom generalisering. Det mener du ikke?

»Nej, det kan du jo se, når du ser fjernsyn dernede fra. De har en anden mentalitet, de har en voldsmentalitet - det kan du se på statistikkerne. Sådan har det altid været. Arabere har en forskruet voldsmentalitet.«

Mener du, at der findes arabere, som ikke har den her mentalitet?

»Jo jo, det gør der vel. Men så længe de lader sig styre af koranen, vil den her mentalitet spille ind.«

Er der plads til dine holdninger og ytringer i Nye Borgerlige?

»Ja, det mener jeg, at der er. Til en vis grænse, selvfølgelig. Der er ikke nogen, der skal være racistiske, og det er der ikke nogen, der er.«

Hvis det står til næstformand i Nye Borgerlige, Peter Seier Christensen, er Thomas Telners dage i partiet talte. Næstformanden kalder udtalelserne for racistiske og understreger, at der ikke er plads til den slags i Danmarks nye borgerlige parti.

»Det kan vi bare ikke tillade, og jeg forventer helt klart, at det vil føre til en eksklusion.«

På et kommende møde i partiets hovedbestyrelse skal der tages stilling til om i alt to personer, som Berlingske har beskrevet, skal eksluderes på grund af deres ytringer.