____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Det lille parti Kristendemokraterne, der ikke kom i folketinget ved sidste valg, mister nu deres mest markante medlem.

Formanden har meddelt partiets hovedbestyrelse, at han trækker sig med øjeblikkelig virkning.

- Jeg har noteret mig, at der i Vestjyllands Storkreds er delt opbakning til mig som formand for Kristendemokraterne. Partiet kan i den nuværende situation ikke tåle nye personkampe om formandsposten, og på den baggrund har jeg valgt at forlade partiet, skriver Per Ørum Jørgensen i en mail til Ritzau. Det skriver Fyens.dk

Det er ikke mere end en uge siden, , at han rykkede de jyske rødder op for at flytte fra den lille by Staby til København. Det var dog pga. kærligheden. Ørum skal nemlig giftes med sin nye kæreste Esther Windt til juni. Hun arbejder til daglig i Finansministeriet i København.

- Vestjylland er naturligvis noget særligt for mig. I ti år har jeg kæmpet for området både som folketingskandidat og folketingsmedlem. Vestjylland vil altid have en særlig plads i mit hjerte. Men personligt er det en gave af usigelig værdi for mig at kunne få gode og faste rammer omkring mit familieliv, sagde Per Ørum Jørgensen i sidste uge.

Beslutningen om at flytte betød også, at han besluttede ikke blive spidskandidat for Kristendemokraterne til kommunalvalget i Holstebro og til regionsrådet i Region Midtjylland. Nu har han altså helt trukket stikket hos partiet.

Per Ørum Jørgensen understreger dog overfor Ritzau, at han langt fra er færdig i dansk politik.

- Der er så meget at kæmpe for politisk. Afstanden mellem borgerne og politikerne bliver større og større. Derfor er der mere end nogensinde brug for politikere, der kæmper for økonomisk og social retfærdighed, siger han til Ritzau ifølge fyens.dkPer Ørum Jørgensen har en datter på 10 år fra et tidligere forhold, og har været gift en gang tidligere med forhenværende undervisningsminister Tina Nedergaard (V).