TV2s politiske kommentator Henrik Qvortrup mener ikke, at sagen om Helle Thornings mands skatteforhold har skadet hendes chancer for at blive Danmarks næste statsminister.

Den sidste uges tid har der været tvivl om, hvorvidt Helle Thornings mand Stephen Kinnock har snydt den danske stat for halvandet års skattekroner. Han har siden 2009 arbejdet i Schweiz som direktør i World Econimoc Forum, men tilbragt sine weekender og ferier i hos Helle Thorning og parrets to døtre i hjemmet på Østerbro i København.

Flere skatteeksperter har til B.T. givet udtryk for, at Stephen Kinnock burde betale SKAT i Danmark.

Nu tager Helle Thorning og Stephen Kinnock så den fulde konskvens af sagen. Fra nu af vil de betale SKAT i både Schweitz og Danmark.

Politisk kommentator Henrik Qvortrup mener, at Helle Thorning gør det helt rigtige ved at lægge sig fladt ned, selvom hun stadig mener, at parret har handlet efter reglerne.

- Det er et meget godt udtryk for, at jura er ét, politik er noget andet. Og for en statministerkandidat gælder nogle helt andre spilleregler, end der gør for almindelige danskere, siger han til bt.dk.

- Det havde været fatalt, hvis hun have klamret sig til jura. Så ville hun have fremstået som en anden selvretfærdig Ritt Bjerregaard, siger Henrik Qvortrup.

Han mener dog, at Helle Thorning kunne have været mange problemer foruden, hvis hun så snart  havde taget konsekvensen for en uge siden, i stedet for hårdnakket at påstå at hun  havde ret.

- Men der er trods alt kun gået en uge, og mands minde er kort i politik, siger han.

Henrik Qvortrup mener derfor ikke, at sagen har forringet Helle Thornings chancer for at blive statsminister efter næste folktingsvalg.