To asiatiske damedoubler anklages for at spille for at tabe i en skandalekamp i den olympiske badminton-turnering.

Det internationale badmintonforbund (WBF) blander sig nu i den farce, der tirsdag aften udspillede sig ved OL i London under en badmintonkamp mellem den sydkoreanske og kinesiske damedouble.

Kineserne endte med at tabe kampen efter en indsats langt under deres sædvanlige niveau, og de anklages nu for at have tabt med vilje. Det samme gør spillere fra Sydkorea og Indonesien, skriver Reuters.

- Parrene anklages for ikke at yde deres bedste indsats for at vinde kampen og for at opføre sig på en måde, som tydeligvis ødelægger eller skader sporten, skriver det internationale badmintonforbund i en pressemeddelelse.

Den kinesiske damedouble Xiaoli Wang og Yang Yu kunne med et nederlag til sydkoreanerne sikre sig en placering i den modsatte turneringshalvdel, og dermed kunne de undgå at møde de andetseedede kinesere i semifinalen. Dermed øges de kinesiske guldchancer.

Den sydkoreanske træner Sung Han-kook indrømmer, at flere af hans spillere bevidst forsøgte at tabe til de kinesiske verdensmestre og det indonesiske hold, men han tilføjer, at det var som gengældelse mod kineserne, som han mener startede farcen.

- Kineserne startede det her. De begyndte. Derfor gjorde vi det samme, forklarer han ifølge Reuters.