Den amerikanske skistjerne Lindsey Vonn kan kalde sig historiens bedste kvindelige skiløber, efter at hun søndag vandt sin 62. World Cup-sejr.

Med sejren tangerede den 30-årige amerikaner nemlig den østrigske skilegende Annemarie Moser-Prölls rekord, der blev sat i 1980.

Lindsey Vonn sikrede sig sin sejr nummer 62. i et styrtløb i italienske Cortina d'Ampezzo. Hun vandt for næsen af østrigske Elisabeth Görgl med 32 hundreddele af et sekund.

»Jeg er meget glad. Det var rigtig hårdt derude. Sneen var lidt blød, men jeg gjorde det bedste, jeg kunne. Jeg kæmpede virkelig hårdt, og det føles fantastisk at vinde min 62. sejr, når hele min familie er til stede,« siger Vonn ifølge USA Today.

Lindsey Vonn indrømmer, at hun aldrig havde forestillet sig, at hun kunne nå rekorden.

»Da jeg vandt min første sejr, havde jeg aldrig drømt, at jeg nogensinde ville nå så langt,« siger Vonn ifølge SkiRacing.com.

Lindsey Vonn har flere gange været dømt helt ude af skisportens elite på grund af flere voldsomme skader. Hun var blandt andet ikke med til vinter-OL i Sochi på grund af en knæoperation, og hele hendes 2014 blev ødelagt som følge af skader. Men amerikaneren er kommet sig gang på gang, og søndag kom kulminationen altså, da hun vandt sin World Cup-sejr nummer 62.

»Der var mange, der havde dømt mig ude, og flere troede, at jeg aldrig ville nå denne rekord, og at jeg aldrig ville vinde igen. Men jeg stoppede aldrig med at tro på mig selv, og man må sige, at jeg modbeviste alle,« fortæller Vonn til SkiRacing.com.

Lindsey Vonn, der flere gange har ladet sig fotografere i bikini, danner par med den amerikanske golfstjerne Tiger Woods, og hun har for nylig takket ham for at motivere hende og gøre hende stærkere i en tid, hvor hun var plaget af mange skader.