Borgerne i Ishøj har i ugevis set deres biler brændt af og deres lokalområde terroriseret af en flok unge kriminelle. Men nu skal det være nok. Derfor demontrerede beboerne lørdag for tryghed og sikkerhed.

Brande, hærværk, trusler og frygt. Det er blevet hverdagen for borgerne i Ishøj. Men nu skal det være slut. Derfor samles borgerne lørdag formiddag til demonstration imod den kriminelle gruppe drenge, der gør livet surt for folk i Ishøj.

SE VIDEO FRA DEMONSTRATIONEN HER På talerstolen taler den ene borger og lokalpolitiker efter den anden om, at noget må gøres.

Og overalt på græsset foran hører man folk tale om den bølge af vold og hærværk, der de sidste uger har hjemsøgt byen og dens borgere. Adskillige biler og lastbiler er brændt af. Flere klubber og butikker er blevet smadret og Ishøj er henlagt i en kronisk tilstand af frygt og nervøsitet. Men man hører ikke mange tale om det, de har hørt om. De taler allesammen om det, de selv har oplevet på egen krop.

Det ene sted står en kvinde og fortæller sin veninde om dengang en flok indvandrerdrenge smadrede vaskeriet i hendes boligblok og politiet aldrig kom og standsede det.

Det andet sted sidder tre indvandrerbørn. Den ene har fået smadret sin cykel. Den anden har set familiens bil gå op i flammer. Den tredie har også mistet sin cykel til den bande der hærger Ishøj. Fælles for de tre drenge er, at de er bange for at gå ud om aftenen i deres eget kvarter.

Truede ambulance
Lidt derfra snakker en kvinde om dengang et barn blev kørt ned af en af bøllernes knallert. Da ambulancen kom frem, kørte den samme knallert omkring og truede med at køre ind i den.

Endnu et vaskeri er blevet smadret, hører vi senere. Og flere biler.

En mor taler om, at hun ikke tør lade sine børn gå ud om aftenen. I stedet sidder de herhjemme og spiller computer. Nu frygter hun, at de ender med at blive fede, fordi de ikke kommer nok ud.

Bag det hele står en gruppe 14-17årige indvandrerdrenge som i ugevis har terroriseret Ishøj og gjorte livet surt for mange af kommunens indbyggere.

Særlig efterforskningsgruppe
-Forældrene til de her børn har jo givet op. Børnene kommer hjem og spiser og får vasket tøj, men ellers kører de deres helt eget løb, siger Lena Lumby, som kender et par af familierne til bøllerne. Desværre, siger hun, er man jo nødt til at fange dem på fersk gerning for at kunne gøre noget. Det er ikke sket endnu.

-Min fornemmelse er, at det drejer sig om en 15-20 ballademagere, som render rundt og laver de her påsatte brande, så vi snakker om promiller af dem, der bor her, siger vicepolitikommissær Ulrik Hove fra Ishøj Lokalpoliti. Den sidste tids voldsomme brande og hærværk har nu fået lokalpolitiet til at sætte en særlig efterforskningsgruppe på sagen, som skal finde gerningsmændene og få sat en stopper for balladen.

Kan vi så regne med, at roen igen vil sænke sig over Ishøj?

-Jeg kan jo ikke give nogen garantier, men vi gør hvad vi kan, siger Ulrik Hove.