Som timerne går, indlægges flere rundt om i landet med influenza-lignende symptomer. Senest tre mere på Hvidovre Hospital.

Alene i dag er der blevet indlagt fire personer på Hvidovre Hospital med symptomer på svineinfluenza - yderligere to er på vej.

LÆS OGSÅ
  • Svineinfluenza - hvad er det og hvordan undgår du det?


- Patienterne har henvendt sig uafhængigt af hinanden og har ikke rejst sammen, men har været i Mexico, oplyser oversygeplejerske Helle Ingmer fra Hvidovre Hospital til DR Nyheder.

- Det er unge mennesker, som alle er født mellem 1979 og 1994. De bliver anbragt i særlige isolationstuer, men Hvidovre Hospital gør klar til at flytte patienter ud fra andre afdelinger for at skabe den nødvendige plads til de nye indlagte, siger hun til DR Nyheder

En 50-årig mand fra Nibe er ligeldes blevet indlagt til observation, efter at han henvendte sig med svineinfluenza-lignende symptomer. Manden er netop vendt hjem fra ferie i USA nær den mexikanske grænse.

Officielle meldinger: ingen grund til panik
Danmarks Sundhedsminister, Jakob Axel Nielsen, maner til ro og udtaler til TV2 NEWS, at der ingen grund er til panik og at svineinfluenzaen ikke er farligere, end almindelig influenza, som vi kender den herhjemme.

Anderledes ser det ud på EU plan - her advarer sundhedskommisæren mod unødvendige rejser til USA og Mexico.

Danmarks Pandemi-gruppe har holdt møde siden kl. 14:00 for at vurdere, hvordan situationen er i Danmark.

Følg med her på bt.dk for videre opdateringer.