Måske lagde du mærke til det. Eller måske gjorde du ikke.

Uanset hvad er der en helt bestemt grund til, at den østrigske duo Teya & Salena torsdag aften fra Eurovision-scenen sang lige præcis 'zero dot zero zero three' – og sang om den afdøde amerikanske digter Edgar Allan Poe.

De to sangere, der lyder de borgerlige navne Teodora Špirić og Selina-Maria Edbauer, har fået flere til at hæve øjenbrynene med deres bidrag, som har titlen:

»Who The Hell is Edgar?«

Her ses gruppen under en generalprøve.
Her ses gruppen under en generalprøve. Foto: Ida Marie Odgaard
Vis mere

Noget, som kan oversættes til: 'Hvem fanden er Edgar?'

En af årsagerne til, at sangen har vakt opsigt, er dens skæve og forunderlige tekst, som blandt andet lyder:

»Der er et spøgelse i min krop, og han er lyriker. Det er Edgar Allan Poe, og jeg tror, han ikke kan stå imod. Ja, hans hjerne er i min hånd, og den bevæger sig virkelig hurtigt.«

Til mediet Eurovisionworld har Teya & Salena forklaret, hvordan teksten – som de skrev på en sangskriver-camp – skal tolkes.

Teya & Salena ankom på den turkise løber til den officielle åbningsceremoni søndag i Liverpool.
Teya & Salena ankom på den turkise løber til den officielle åbningsceremoni søndag i Liverpool. Foto: ADAM VAUGHAN
Vis mere

Ifølge dem var det rimelig tilfældigt, at det lige endte med 'Edgar Allan Poe', fordi det rimede med den øvrige tekst, som de på det tidspunkt var kommet frem til.

Da de senere fandt ud af, at han menes at have været den første amerikanske forfatter, der udelukkende levede af at skrive – hvilket resulterede i et vanskeligt liv på grund af finansielle problemer – førte det til resten af sangens opbygning.

Til Eurovisionworld forklarer sangerne, at tekstens budskab både er en satire og en kritik:

»Det er en kritik af musikbranchen, og hvordan sangskrivere bliver behandlet, især kvindelige sangskrivere, så vi lægger mange af vores egne personlige erfaringer i sangen,« forklarer Teya.

»Vi sagde til hinanden: 'Åh, Gud! Edgar er den, der skriver det for os, fordi han er en mand. Vi, som kvindelige sangskrivere, kan ikke klare det uden en mand, der gør det for os.' Det var hovedemnet for os,« tilføjer Salena.

Derudover indeholder teksten også – som nævnt øverst i artiklen – teksten: 'Zero dot zero zero three'. 'Nul prik nul nul tre'.

Der er ifølge de to sangere så meget, Spotify betaler en kunstner, hvor gange en sang streames.

»Vi troede ikke, at folk ville forstå det, fordi det er lidt nicheagtigt, og at folk ville være ligeglade, men det har været fantastisk at se, at de rent faktisk forstår, hvad vi vil sige, og det budskab, vi gerne ville skildre,« siger de.

Edgar Allan Poe, der blev født i 1809 og døde i 1849, var en anerkendt amerikansk forfatter, digter og litteraturkritiker, der især er kendt for sine mystiske og makabre fortællinger.

Du kan se, hvordan det ender for Teya & Salena (og Edgar), når de 16 semifinalister torsdag bliver skåret ned til de ti, der går videre til lørdagens finale.

Vi dækker det hele her på bt.dk. Følg med her i LIVE-BLOGGEN.