Medina præsenterede onsdag aften nye numre fra sit næste dansksprogede album. På albummet giver hun en opsang til medier, der spreder falske historier om hende, og så forsøger hun sig igen på spansk.

Medina er tilbage på toppen.

Efter sit ildebefindende i Tivoli for fjorten dage siden, hvor hun pludselig faldt om midt på scenen under sin Fredagsrock-koncert, er den 34-årige popstjerne i dag frisk og klar på at fortsætte musikbutikken. Onsdag aften gav hun en intimkoncert på Hotel Avenue i indre København for udvalgte fans, og her afslørede hun nye numre fra sit kommende album, der er planlagt til at udkomme til efteråret.

»Ja, jeg er kommet til at sige, at det kommer dér. Nu må vi se. Jeg synes, tiden går så hurtigt, og jeg kæmper lidt med mit hold, som ikke synes, albummet er der helt endnu. Jeg synes, jeg har sange klar til tre album, så nu skal der skæres ind til benet,« fortalte Medina, der faktisk ikke har været albumaktuel på dansk i seks år siden albummet ’For altid’ udkom i 2011.

Foto: Lasse Bak Mejlvang
Vis mere

Hun er for tiden aktuel med singlen ’Det smukkeste’, der er en hyldest til venskaber, som hun mener adskiller sig fra et forhold til en kæreste.

»Når man er kærester, er man altid lidt begrænset. Man er bange for at se grim eller tyk ud, og man gtiver aldrig 100 procent slip, som man gør med rigtige venner, hvor du sagtens kan være grim og fuld og opføre dig dumt,« forklarede hun før koncerten.

Hun havde samtidig verdenspremiere på nummeret ’Skyttegrav’, der er en to år gammel sag fra skuffen om mediernes dækning af hendes karriere. Hun føler sig ofte jaget og forklarede, at hun ofte kan stå op til overskrifter, som gør hende ked af det, og som hun samtidig ikke forstår.

»Jeg har oplevet så mange mærkelige ting. Jeg har læst om, at jeg skulle have siddet i et fly og været helt vildt sindssyg diva-agtig. Men jeg var bare aldrig på det fly. Sådan noget oplever jeg tit. At der bliver skrevet ting, jeg skulle have gjort, hvor jeg slet ikke har været fysisk tilstede. Man tænker ’hvem fanden finder på sådan noget?’. Måske er det bare fordi, folk har set en, der minder om mig? Jeg ved det ikke,« fortalte hun om sin kommende single.

Foto: Lasse Bak Mejlvang
Vis mere

Forsøger sig på spansk

Hendes far er fra Chile, og hun har fans i hele verden, så Medina har fået oversat sin aktuelle single ’Det smukkeste’ til spansk i forsøget på at ride med på den aktuelle latin-bølge, som Justin Bieber hitter med på verdensplan med remixet af Luis Fonsis ’Despacito’.

»Jeg oversatte også ’Kun for mig’ for mange år siden til spansk, så det er ikke helt nyt for mig. Det er bare ikke, noget vi har skiltet så meget med i Danmark, fordi det jo ikke var relevant for danskerne,« fortæller Medina, der har fået hjælp af Lenny Martinez fra rapgruppen Outlandish til at finpudse grammatikken.

»Selvom dem jeg spiller den for ikke forstår ordene, så rammer den noget dybt. Det er som om med for eksempel Justin Biebers hit, at der er noget med spansk og Danmark for tiden. Jeg har også en anden single med Lenny klar snart. Han arbejder med en producer fra Puerto Rico. og det er virkelig fedt, det han har gang i lige nu.«

Torsdag rejser hun videre til Bornholm, hvor hun for første gang skal optræde på Folkemødet for politikere og journalister.

»Jeg håber, de er søde. Jeg har kun hørt godt om det. Ellers tager jeg tidligt hjem næste morgen,« grinede hun.

Se hele mini-koncerten HER.