Nicki Pedersen er færdig i speedway i år, men der er lys forude.

Nicki Pedersen, der i 25 år har dedikeret sit liv til speedway, har det seneste år været uheldig. Første styrt var i september 2016, hvor han var i finalen om 'Den Gyldne Hjelm'. Lige præcis en gylden hjelm havde han brug for under løbet, da hans styrt resulterede i to brækkede nakkehvirvler. Maj 2017 blev ulykkesfuglen endnu en gang ramt, denne gang af køreren Niels-Kristian Iversen i en ligamatch mellem Holsted og Esbjerg. Igen var der brud på nakken.

De to alvorlige styrt på et år tvang tredobbelt verdensmesteren af motorcyklen. Der var stor chance for, at han aldrig ville kunne køre rundt til et Grand Prix igen, og den 40-årige mand skulle finde en helt ny karriere. Men mandag var han til endnu en scanning på privathospitalet Hamlet, og de kunne fortælle Nicki Pedersen nyt.

»Det fortalte jo dårlige nyheder med, at min sæson er slut. Men også gode nyheder med, at der er lys for enden af tunnelen,« siger Nicki Pedersen til BT.

Lægerne kunne fortælle speedwaykøreren, at han ikke kunne køre i 2017. Det var ikke kun dårligt nyt, han fik lige præcis det at vide, han havde håbet på: Det hele er ikke forbi. Nakken er begyndt at hele, hvilket Nicki Pedersen havde fået at vide, den ikke nødvendigvis ville gøre. Derfor har det været de længste tre måneder i hans liv.

»Jeg har ikke vidst noget de seneste tre måneder. Lægerne vidste ikke, hvordan det ville hele. En ting er at brække nakken to gange, men spørgsmålet er, hvordan det heler op. At gå i det uvisse er nervepirrende. Jeg har været frustreret, og jeg var som en løve i et bur. Jeg har bestemt over mit eget liv de sidste 25 år, men nu er jeg på sidelinjen og skal lytte til lægerne,« siger Nicki Pedersen.

Derfor er det heller ikke nemt for ham at acceptere, at han ikke skal køre mere i 2017. Han har ellers brugt den seneste måned på intens træning for at være fysisk klar til de sidste to Grand Prix i år. Fedtprocenten er lav og muskelmassen er høj. Men nu er det ligegyldigt.

»Jeg er ked af, at jeg ikke kan køre i år. Jeg havde sat mig op til, at jeg kunne være med i de sidste to Grand Prix. Jeg ville vise, hvor skabet skulle stå og bevise, hvor jeg hører til henne i hierarkiet. Jeg ville vise, at jeg ikke er færdig, gammel og grå. Men det er ikke aktuelt nu desværre,« fortæller han.

Den endelige dom falder i november, hvor han igen skal til Hamlet og scannes. Selvom han ofte har trodset lægernes ord og i stedet fulgt sin mavefornemmelse, så vil han lytte mere denne gang.

»Hvis de siger, det er livsfarligt, så er der ikke noget at rafle om. Så er den ikke længere,« slår Nicki Pedersen fast.

Men hvis lægerne siger, at han godt kan komme ud og race igen, så er han klar.

»Speedway er mit liv, og det har jeg fokus på indtil det absolut sidste. Så længe kroppen kan følge med, og der er en lille skilling i det, så kører jeg. Jeg kan nok fortsætte tre år endnu. Men jeg er jo ikke selv herre over alt, derfor tør jeg ikke at sige for meget. Jeg tager et år ad gangen,« forklarer Nicki Pedersen, der ser frem til, at det bliver november, og hans skæbne bliver afgjort.