I sin helt nye kjole og med bare tæer trådte Emmelie de Forest mandag middag ind på den store Eurovision scenen i Malmø for første gang.

Om otte dage skal den 20-årige sanger repræsentere Danmark ved det internationale melodi grand prix. Og mandag fik Emmelie de Forest lov til at synge det danske bidrag et par gange på scenen ved den første prøve.

- Der var en del småfejl og lidt forvirring, men sådan skal det være ved den første prøve. Det er første gang, at Emmelie og resten af bandet er på scenen, siger DRs kommentator og grandprix-ekspert Ole Tøpholm. Han fik lov at overvære showet fra Malmø Arena, hvor det store show afholdes, mens pressen så med på storskærm fra presserummet. Prøven måtte hverken filmes eller affotograferes fra skærmene.

TV: Hør hvorfor Emmelie de Forest optræder i bare tæer

Både fra salen og på skærmen i presserummet var det tydeligt at se, at Emmelie de Forest skal lære at bevæge sig på den store scene og få øjenkontakt med de mange kamera inden det store tv-show, der overværes af omkring 125 mio. mennesker verden over. Der var også en del nervøsitet at spore hos den unge sanger, men det bekymrer ikke Ole Tøpholm.

- Der er en masse detaljer, der skal tales igennem og ændres efter i dag. Der er endnu en prøve på fredag, og derefter er der tre generalprøver, så den skal nok sidde lige i skabet inden semifinalen. Og hvis jeg sammenligner med prøver fra de forrige år, så var det her et godt udgangspunkt. Jeg vil påstå, at Danmark stadig må anses for at være som favorit, siger han.

Emmelie de Forest har været storfavorit hos de udenlandske bookmakere og fans til at vinde Eurovision Song Contest, siden hun i januar vandt det danske melodi grand prix i Herning.

- Hendes nærmeste konkurrent er Ukraine, så vi må se, hvad bookmakerne siger senere i dag, når Ukraine også har været på scenen, siger Tøpholm.

Ved den første prøve afslører landene også, hvilket sceneshow de hver især kommer med. Og Emmelie de Forest har valgt et enkelt show ligesom i Herning. Dog slutter det af med konfetti og et stort fyrværkerishow.

- Vi skal vinde på Emmelies gode vokal og det flotte lys på scenen. Og det tror jeg er et godt valg. Nogen gange sker der alt for meget i et show, og det kan være svært for seerne at forholde sig til, siger Ole Tøpholm og fastslår, at en sang ikke vinder alene ud fra et flot fyrværkerishow.

- Det kan være lige det, som lige giver det sidste. Det, som er prikken over i'et. Det så vi, da Aserbajdsjan vandt forrige år. Men det hjalp f.eks. ikke danske Brinck i Moskva for et par år tilbage.

Emmelie de Forest skal konkurrere den første semifinale tirsdag den 14 maj. Går hun videre, skal hun igen repræsentere Danmark ved den store finale lørdag den 18. maj.

Andre læser også