Tirsdag skal Emmelie de Forest synge Danmark videre i årets Eurovision. Den 20-årige dansker har i månedsvis været storfavorit til at vinde showet. Men for at kvalificere sig til lørdagens store finale i Malmø, skal hun først sendes videre fra semifinalen.

I år kæmper Danmark i showets første semifinale, der finder sted tirsdag kl. 21.00. Her stiller i alt 16 lande op, hvoraf ti går videre til finalen.

Selv om Emmelie de Forest har meget gode chancer for at gå videre men også for at vinde hele showet, er der stadig et par lande, der er begyndt at puste Danmark godt i nakken. I semifinalen drejer det sig om følgende:

Ukraine

Se nummeret her

De stiller op med den 27-årige sangerinde Zlata Ognevich. Desuden har de hyret den 234 cm høje Igor Vovkovinskiy, der til dagligt bor i USA, hvor han i 2010 fik rekorden som den højeste mand. Den ukrainske kæmpe har fået til opgave at bære sangerinden ind på scenen i begyndelsen af nummeret 'Gravity'.

Rusland

Se nummeret her

Russerne har i år sendt den 22-årige Dina Garipova. Hun vandt i efteråret 2012 den russiske udgave af sangkonkurrencen 'Voice'. Hun er i Rusland kendt som naboens søde datter, og mange østeuropæere er vilde med hendes uskyldighed. Hendes sang hedder 'What if'.

Holland

Se nummeret her

Den hollandske sangerinde Anouk skal repræsentere sit fædreland med sangen 'Birds'. Hun fik sit store internationale gennembrud for 16 år siden med sangene 'Nobody's wife' og 'Lost'. Begge sange lå også øverst på de danske hitlister.

Serbien

Se nummeret her

Serberne har valgt sende pigegruppen Moje 3. Den består af Mirna på 20, der vandt den serbiske udgave af 'Voice', samt Nevena på 18 år, der tidligere har stillet op i børne-MGP for sit fædreland, og 19-årige Sara, der fik en finaleplads i det serbiske 'Voice'. Deres sang hedder 'Ljubav je Svuda' og oversættes til engelsk 'Love is everywhere'.

Andre læser også