Da Lars Bo Lomholt i 2013 valgte at kidnappe schæferhunden Thor, der stod til aflivning, endte sagen med at gøre ham landskendt.

Men den gjorde ham også arbejdsløs, da befrielsesaktionen ikke var forenelig med jobbet som politibetjent.

Det har dog ikke fået Lomholt til at stoppe sin kamp for bedre forhold for hunde.

Tværtimod.

Og den tidligere politibetjent er nu blandet ind i sagen mod hundeopdrætter Frede Mattrup fra Bækmarksbro, der er tiltalt for omfattende dyremishandling, og som begyndte ved retten i Holstebro onsdag.

»Jeg havde fået flere meddelelser om, at der foregik noget hos ham, og besluttede så at besøge stedet en dag, jeg fik tid,« fortæller Lars Bo Lomholt.

Med sig havde han en kvindelig bekendt, og sammen købte de hunden Luna:

»Jeg var ikke et sekund i tvivl om, at hundene på stedet ikke havde det godt. Det kunne man se,« fortæller Lars Bo Lomholt om sit besøg på Mattrups gård sidste år.

Efterfølgende fik han og veninden hunden Luna, som de havde købt for 400 kroner, undersøgt hos en dyrlæge, hvor det viste sig at den led af flere forskellige sygdomme.

»Og så anmeldte vi ham,« fortæller Lars Bo Lomholt.

Anklagemyndigheden kræver nu den 73-årige hestehandler og hundeopdrætter fradømt retten til at have med dyr at gøre.

Selv afviser Frede Mattrup alle anklager og nægter sig skyldig.

Det kommer dog ikke bag på Lars Bo Lomholt, der fortæller, at han fik lov til at filme hundene på Mattrups gård med en mobiltelefon, mens han og veninden udgav sig for at være seriøse købere:

»Jeg tror ikke, at han selv mener, at han har gjort noget galt. Så havde han ikke ladet os filme. Sådan er det ofte i sådanne sager - folkene bag kan ikke selv se problemerne,« siger Lomholt.

Frede Mattrup siger, at I bevidst gik efter den mest elendige hund, og at han havde sagt, at han egentlig ikke ville sælge den, men at i pressede på for at købe den, hvorefter i anmeldte ham. Er det ikke urimeligt?

»Det er bare ikke rigtigt. Vi gik ikke efter nogen speciel hund. Men det er rigtigt, at han fortalte os, at han kun havde haft hunden et par dage. Men at det skulle være den hund, der havde det værst, kan jeg ikke genkende. Og det var altså ikke det, vi gik efter,« siger Lars Bo Lomholt, der endnu ikke har fået et nyt arbejde, efter han er stoppet som betjent:

»Men det skal jeg have. Man kan ikke leve af at redde hunde.«