Lyt til artiklen
Politiet skød natten til fredag mod en mand i Slagelse.

Det bekræfter vagtchefen ved Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi overfor bt.dk.

Ifølge TV2 drejede det sig om en mand, der var blevet smidt ud af værtshuset The Old Irish Pub på Gammel Torv i Slagelse. Han blev angiveligt truende og trak en kniv.

TV-stationen har talt med vidner, der fortæller, at der var en uoverensstemmelse, og at der derefter opstod tumult mellem gæsten og dørmanden.

Da politiet ankom til stedet, havde gæsten trukket en kniv. Politiet bad manden lægge kniven, men det gjorde han ikke, og derfor affyrede politiet varselsskud. Da manden stadig ikke reagerede, skød politiet, ifølge vidner, manden i benet eller i lysken.

Mandens tilstand var i første omgang kritisk, men han meldes nu udenfor livsfare.

- Ifølge vores oplysninger, som er indhentet fra vidner, blev manden skudt en enkelt gang og blev ramt i lysken, siger Kristian Palmann Jensen fra Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed skal nu efterforske sagen og klarlægge, om politiet handlede rigtigt, da de valgte af affyre skud mod manden.

- De oplysninger, vi har nu, er baseret på vidneudsagn, og vi går selvfølgelig ud fra, de er sandfærdige, men vi skal stykke et hændelsesforløb sammen. Vi har derfor sikret os de tekniske spor, videoovervågning og andet, så vi kan få et overblik over hændelsen, oplyser Kristian Palmann Jensen.