Der er ifølge en dommer ved Retten i Næstved ikke begrundet mistanke om, at de seks unge mænd, der er sigtet for ved fældningen af et træ at have dræbt en 55-årig efterskolelærer, er skyldige i drab. 

Og derfor bliver de alle løsladt efter endt grundlovsforhør, skriver TV 2.

De seks unge mænd, der alle er omkring 20 år, er blevet sigtet for to forskellige forbrydelser, som de nægter sig skyldige i. Begge forhold omhandler fældning af træer omkring Sorø.

I det første forhold skal de tirsdag klokken 22.37 »i grov kådhed have bragt andres liv i fare« ved i forening og efter forudgående aftale med en motorsav at have fældet et træ, som landede på vejbanen tæt ved Slagstrupvej syd for Havrebjerg. 

Politiet har ligeledes sigtet de unge mænd for kort efter midnat natten til onsdag at stå bag fældningen af et træ på Parnasvej, som ligger cirka 20 kilometer fra det første gerningssted. 

Her kom en 55-årig efterskolelærer kørende, da træet væltede.

Hans bil blev ramt, og han blev dræbt.

Politiet har på baggrund af sagen rejst sigtelse om manddrab og ønskede at få de seks mænd varetægtsfængslet. Efter et seks timer langt grundlovsforhør har dommeren ved Retten i Næstved dog besluttet at lade dem gå.

Ifølge TV 2 finder dommeren, at der er begrundet mistanke om, at de har gjort sig skyldige i uagtsomt manddrab, ligesom retten også slår fast, at der kan være tale om, at de ved grov kådhed eller uagtsomhed har forvoldt fare for nogens liv eller førlighed.

Men anklageren har altså ikke formået at overbevise dommeren om, at de unge mænd havde forsæt til at dræbe.

Selve retsmødet er foregået bag lukkede døre, og dermed blev offentligheden – heriblandt pressen – høfligt vist ud, efter sigtelsen var blevet læst op.

Bag de lukkede døre har fem af de seks sigtede forklaret sig, mens den sjettes forklaring fra en tidligere afhøring er blevet læst op, oplyser anklager Charlotte Skovmand til TV 2. 

»Derfor har vi nu seks detaljerede forklaringer. Derfor fandt man ikke, at der var påvirkningsrisiko, og derfor er der nu tale om en løsladelse.«