Lille Tobias - bare 15 måneder gammel - mistede livet efter omfattende vold i midten af juli i fjor. Anklageskriftet afslører nu for første gang i al sin gru, hvad hans stedfar - for øjnene af moren - skal have udsat ham for

Otte gange bad Tobias' unge mor, MNT, Kolding Kommune om hjælp til at klare forældrerollen. Otte gange udtrykte en sundhedsplejerske bekymring for Tobias trivsel i sine notater. Og en overlæge på Vejle Sygehus advarede direkte om en familietragedie.

Alligevel handlede Kolding Kommune ikke.

18. juli 2011 mistede bare 15 måneder gamle Tobias livet efter at være blevet udsat for omfattende vold. Hele 80 skader havde den lille dreng, men detaljerne om, hvad han har været udsat for, har hidtil været hemmeligholdt.

Af anklageskriftet fremgår dog, at den lille dreng blev udsat for timelang mishandling i hjemmet ved Øster Højst, Løgumkloster.

Venner af stedfaren - en 30-årig mand, der tidligere er kendt for bl.a. våben og trusler, og som for nyligt var løsladt - har tidligere beskrevet, hvordan den lille Tobias skreg, når stedfaren kom ind i rummet, og hvordan dette gik den 30-årige meget på.

Både han og Tobias' mor er nu tiltalt for månedlang vanrøgt fra maj til juli 2011 for dødsvolden begået 17. juli 2011 samt for i forlængelse heraf at have efterladt den lille forslåede dreng 'i hjælpeløs tilstand'.

Anklageskriftet beskriver optakten til den dødsnatten således:

Mellem midten af maj til 17. juli 2011 - på tre adresser i området - udsatte de 'dagligt' den lille dreng for stump vold. De placerede ham 'flere gange dagligt' i et lokale alene, når han var ked af det - herunder et kælderrum uden lys og uden håndtag på indersiden af døren. Desuden greb de ham dagligt 'hårdt i en eller begge arme', ligesom de ifølge politiet 'adskillige gange' slæbte ham i én arm og rev i ham, mens hans ben var i klemme i en stol. Politiet mener også, at de ikke beskyttede ham 'mod vold udøvet af andre' - herunder bid.

Den stumpe vold og vanrøgt skal i perioden have givet lille Tobias bidemærker og brud på både højre arm og højre lårben. Han fik også revet en fortand ud. Af anklageskriftet fremgår også, at de ifølge politiet 'undlod at sørge for lægebehandling' af den lille drengs skader.

Volden, der kostede den lille dreng livet, fandt sted natten mellem 17. og 18. juli 2011 på parrets bopæl.

Her skal stedfaren - ifølge anklageskriftet så moren på uden at gribe ind - have udsat den lille dreng for grufuld mishandling.

Anklageskriftet remser op:

- Flere bid - Minutter lange, kolde overbrusninger - Rystevold og stump vold mod hovedet, og - svingeture, hvor Tobias blev holdt i arme og ben

Mishandlingen gav den lille dreng brud på nakkebenet, udbredte blødninger under den hårde hjernehinde og væskeopstemning i hjernen. Ifølge anklageskriftet betød skaderne, at lille Tobias mistede bevidstheden og afgik ved døden mellem kl. 03.00 og kl. 07.00.

Både mor og stedfar er også tiltalt for at have hensat den lille dreng i hjælpeløs tilstand. Det sker, fordi de ifølge anklageskriftet 'undlod straks at tilkalde lægehjælp' til Tobias, efter den grove mishandling.