Naboerne til den kvinde, der tirsdag blev fremstillet i grundlovsforhør for at have dræbt sin mand med hestemedicin, er i chok over udviklingen i sagen. Ingen kan tro, at der er tale om mord.

Det er med mistro i øjnene og hænderne for munden, at de forhenværende naboer til kvinden, der er sigtet for at have slået sin mand ihjel med hestemedicin, modtager nyheden om, at det, de alle har regnet for et tragisk selvmord, nu er blevet en drabssag.

Flere peger på den afdøde mands mentale tilstand, som de beskriver som værende 'depressiv' og 'livstræt'. De fortæller historien om, hvordan deres naboers hverdag langsomt blev mere og mere udfordret, efter de havde fået deres fælles datter. En hverdag, der efter naboernes opfattelse begyndte at smuldre og altså endte med, at manden døde.

En genbo beskriver, hvordan parret for godt ti år siden flyttede ind i deres hus efter at have mødt hinanden på et kollegium. En anden genbo, der ønsker at være anonym, fortæller til bt.dk:

- De var nogle lidt nørdede typer, der havde det rigtig godt sammen. Men efter de fik det barn, ændrede det hele sig. Han var en lidt mystisk person, men pludselig blev det værre. Han magtede ikke at være alene med barnet. En dag stod jeg og talte med hende på vejen, og så kaldte han på hende inde fra huset. Hun vendte bare øjne af det, og det var som om, at hun havde to børn at passe.

Mandens tilstand sled gevaldigt på parforholdet. Ifølge en af den afdødes familiemedlemmer endte deres fælles nedtur med, at kvinden en dag meldte ud, at hun ville skilles. En melding, der ramte manden hårdt.

Både naboer og andre kilder, der har kendskab til den sigtede, fortæller til bt.dk, at det er en gængs opfattelse, at kombinationen af en forestående skilsmisse og mandens mentale tilstand, i sidste ende fik ham til at tage livet af sig selv.

Den teori er politiet dog tilsyneladende ikke enige i, og kvinden er nu sigtet for mord på sin mand ved at forgifte ham med dyremedicin. Hun er blevet varetægtsfængslet frem til 15. januar.