Maria Møller Christensens far er overbevist om, at datterens brutale mord var en frygtelig tilfældighed. Han beskriver sin datter som en rolig pige, der sjældent gik i byen.

Det fortæller Marias far til Jyllandsposten i dag. Maria Møller Christensen blev fundet dræbt i et kælderrum i Herning d. 1. januar, hun blev kvalt med et par strømpebukser.

- Politiet mistænker ingen fra festen. Maria havde ingen uvenner, og jeg ved med sikkerhed, at hun ikke havde en kæreste. Hun flakkede rundt i lang tid, og pludselig har hun været på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt, siger Frede Christensen til Jyllandsposten.

Frede Christensen beskriver sin datter som en rolig pige, der ikke var særlig tit i byen.

- Hun var ikke kendt i Hernings natteliv. Hun gik ikke meget ud, hun var en meget rolig pige. Når hun havde været til fest på Ikast Gymnasium, tog hun altid hjem og så film med nogle veninder, forklarer Frede Christensen.

Når han husker tilbage på den skæbnesvangre nytårsnat, gør det stadig ondt. Han blev ringet op af Marias veninder, der fortalte, at Maria var gået fra festen og at de ikke kunne finde hende. Da Frede Christensen ankom til Herning, var politiet sat på sagen og ledte med hunde og helikoptere.

- Det var uvirkeligt det hele. Et frygteligt mareridt. Man går rundt og tænker på alt muligt, lyder det fra Frede Christensen,

Han blev ringet op den følgende formiddag. Det var politiet, der endelig havde fundet en pige, der passede på Maria Møller Christensens signalement.

Allerede 2. januar blev en mistænkt anholdt og fængslet, men han er nu løsladt og renset, takket være en DNA-test. Det betyder, at uvisheden er tilbage, for hvem myrdede så Maria?

- Det er skidt for hele Herning, at der går en drabsmand rundt. Og jeg er i en meget, meget forfærdelig situation.

Maria Møller Christensen var nytårsaften til fest med nogle veninder og glemte sine nøgler, da hun tog hjem. Derfor endte hun med at flakke rundt i Hernings gader, frysende og forvirret.