Mistænkte drenge på 15, 16 og 18 kan være i fare

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Drabet på den 21-årige Jon Patorra på Jydeholmen i Vanløse i går kan have voldsomme konsekvenser.

Det 21-årige offer, der blev stukket ned i går formiddags, har nemlig visse relationer til rocker-gruppen Bandidos. Samtidig er hans 29-årig storebror medlem af rockergruppen, og det kan koste dyrt for de tre drenge på 15, 16 og 18 år, som lige nu efterlyses at politiet for mordet.

- Miljøet er i øjeblikket utroligt uforudsigeligt, og ting sker fra dag til dag. Hvis det her viser sig at være banderelateret, kan vi risikere en respons, hvor tingene eskalere ret hurtigt, siger sociolog og bandeekspert Michael Hviid Jacobsen, der har redigeret bogen 'Skyggelandet' om bandekriminalitet.

Politiet afviser, at der er tale om bandekriminalitet, men det kan der, ifølge sociologen, være god grund til.

- Politiets udmelding om, at de ikke umiddelbart mener, at episoden er banderelateret, kan skyldes, at man ikke ønsker at skubbe til en vogn, der allerede ruller stille og roligt, siger Michael Hviid Jacobsen. For selvom Jon Patorra ikke længere var involveret i miljøet, og han var flyttet hjem til sin mor for at få en frisk start, kan man ikke føle sig sikker. Da bandekrigen i 2008-2010 var på sit højeste, blev flere personer involveret, der ikke var medlemmer af banderne. Det samme synes at gøre sig gældende i den nuværende konflikt.

- Det, man har set den seneste måneds tid, er, at folk bliver berørt, som har været i bad standing, eller som har familiemedlemmer i miljøerne, så det er ikke et markant afgrænset miljø, vi har med at gøre, siger Michael Hviid Jacobsen og fortsætter:

- Når stemningen er, som den er i øjeblikket, kan man risikere, at selv folk, der bare ligner bandemedlemmer eller familiemedlemmer til rockere, kan risikere at blive involveret. For der er jo ikke nogen, der render rundt med et hæfte og tjekker, hvem der er medlemmer, og hvem der ikke er medlemmer.