Lyt til artiklen

Til sommer – knap syv år efter drabet på Louise Borglit – bliver sagen efter alt at dømme afgjort.

Således er den koldblodige drabssag nu blevet berammet ved Retten i Glostrup, oplyser Københavns Vestegns Politi, der ligeledes beskriver, at sagen kommer til at strække sig over adskillige dage.

»Sagen om knivdrabet fra november 2016 i Herlev kommer for Retten i Glostrup 2. maj 2023. Der er afsat 11 retsdage og den sidste planlagte retsdag er 23. juni 2023,« lyder det i et tweet.

På anklagebænken sidder en 29-årig mand, som altså er tiltalt for at have frarøvet den gravide kvinde livet en mørk novemberaften i 2016. Her luftede den 32-årige kvinde hund i Elverparken i Herlev, da hun blev overfaldet og stukket flere gange i kroppen med en kniv.

Louise var ude at lufte sin søsters hund, da hun blev stukket ihjel med talrige knivstik i Elverdamsparken i Herlev.
Louise var ude at lufte sin søsters hund, da hun blev stukket ihjel med talrige knivstik i Elverdamsparken i Herlev.
Vis mere

Der skulle gå godt fem og et halvt år, før politiets efterforskning af sagen førte til en anholdelse.

Selve anholdelse fandt sted bag tremmer, da den 29-årige formodede gerningsmand på daværende tidspunkt afsonede en dom for drabsforsøg.

Det var da også bag murene i Enner Mark Fængsel, politiet fik sit gennembrud i sagen. Der blev nemlig truffet den opsigtsvækkende beslutning at sende en agent ind i fængslet.

Under dæknavnet 'Frank' skabte agenten kontakt til den 29-årige, der ifølge politiet flere gange omtalte et kvindedrab lig det i Herlev.

I maj slog politiet så til og rejste sigtelse.

Mens sagens anklageskrift er ganske kort – det fylder kun en beskeden linje – var sigtelsen mere detaljeret, da den blev læst op under et grundlovsforhør i maj.

Heri fremgik det, at gravide Louise Borglit blev dræbt af knivstik, da hun blev stukket mindst 11 gange i brystet, ryggen, skulderen og ballen. Samtidig blev hun påført et ukendt antal snitsår i hovedbunden, nakken, benene, underarmene og fik skåret næsen delvist af.

Den 29-årige har siddet varetægtsfængslet siden grundlovsforhøret. Han nægter sig skyldig.