En strid der har ulmet i årevis kulminerede i dag i et usædvanligt slagsmål. Tre mænd røg i totterne på hinanden i Smidstrup ved Gilleleje.

Slagsmålet brød ud kort efter kl. 13, og mændene brugte blandt andet en ratlås og skovle som våben. Det hele foregik på hjørnet af Snøreengen og Revlingestien i Smidstrup, tæt på Gilleleje, og det var naboerne, der ringede efter politiet.

Opgøret endte til sidst så galt, at også to ambulancer måtte tilkaldes.

To af mændene måtte en tur på skadestuen til tjek for alvorlige brud. Den ene mand måtte bæres fra stedet spændt på en båre og med halskrave.

- Der ligger en langvarig nabostrid bag, som har kørt i årevis. Ingen af parterne vil forklare sig, så nu har vi bare sagt, at de skal opføre sig ordentligt, siger vagtchef i nordsjællands politi, Dan Houtved.

Ifølge kilder på stedet var det trafikchikane, der i dag fik parterne til at ryge i totterne på hinanden. Den ene part gav angiveligt 'fuckfingeren' til en anden af parterne, og så gik den vilde biljagt. Det forlyder at naboerne desuden har kendt hinanden siden skoletiden.