Lyt til artiklen

Den internationale rockerklub Satudarah rykker ind i et rødt murstenshus i et industrikvarter i Bagsværd nord for København.

Politiet er massivt til stede i området omkring Laurentsvej 34, men hos naboerne, der blandt andet tæller en børnehave, er der utryghed.

Inde bag et højt hegn ligger et rødt murstenshus. Havde det ikke været for de tildækkede vinduer, ville det ligne ethvert andet rødt murstenshus, men her ønsker man ikke, at folk skal kigge ind.

Huset er nemlig blevet hjemsted for den internationale rockerklub Satudarah, der med en fest lørdag aften vil markere, at man med åbningen af det nye chapter har bevæget sig ind på dansk territorium.

Et skridt, som bl.a. politiet frygter kan udløse en blodig reaktion fra de eksisterende rockerklubber Hells Angels og Bandidos.

- Min datter så nyheder i morges, hvor hun fik øje på børnehaven og hørte, at de talte om rockere. Så blev hun selvfølgelig bange og spurgte mig, om hvad de rockere er for nogen, og om de kunne finde på at gøre børnene i børnehaven noget. Selv om jeg tvivler på, at det kan være til fare for børnene, er det på ingen måde rart, siger en mor til et barn i børnehaven Novo Nordisk Børnegård, der nu får Satudarah som nabo.

Den hollandsk funderede rockerklub med et stort internationalt netværk har over et stykke tid annonceret på sin hjemmeside, at den havde planer om at åbne en afdeling i Danmark.

Den seneste tid har det stået mere og mere klart, at Satudarah ville "overtage" bandegrupperingen Værebros Hårde Kerne som en trædesten til Danmark.

Satudarah skønnes at have 800 medlemmer i bl.a. Holland, Belgien, Tyskland, Spanien, Indonesien og Malaysia. Gruppen knyttes jævnligt sammen med kriminalitet - blandt andet narkohandel, vold, drab og våbenhandel.

Der har over en længere periode været bandeaktivitet i det røde murstenshus på Laurentsvej, og politiet er derfor ikke noget særsyn i det lille industrikvarter, der grænser op til flere boligområder.

- Der har jo længe foregået ting og sager derovre, men jeg tror, at alle normale mennesker vil sige, at det på ingen måde er betryggende, at sådan nogle rykker ind i nærheden af ens børn, siger endnu en bekymret forældre fra børnehaven til bt.dk fredag eftermiddag.