Mandagens drab på en 37-årig kvindelig SOSU-assistent på bostedet Ringbo i Bagsværd nord for København er ikke det første tilfælde af slagsen på stedet.

I februar 2008 var bostedet ramme om et andet drab. Her blev den 57-årige psykisk syge Helge Konrad Højerup kvalt i sit hjem på centret. Det drab er aldrig blevet opklaret.

Helge Konrad Højerup blev 22. februar 2008 fundet kværket af plejepersonalet i sin bolig omkring kl. 20.30 om aftenen. Ingen anede dog i første omgang uråd om, at der var tale om andet end et naturligt dødsfald.

Derfor blev alle spor slettet på gerningsstedet, da man gik i gang med en grundig rengøring af metadonbrugeren Helge Konrad Højerups lejlighed.

Offerets hjem var faktisk helt tømt og færdigrenset, da retsmedicinere fire dage efter drabet kunne fortælle politiet, at man havde at gøre med et drab. Den dræbte var slået ihjel ved kværkning og havde fået brækket flere halshvirvler.

Mandagens drab på den 37-årige kvindeligt ansatte på Ringbo vil formentlig få debatten om sikkerheden for personalet på bosteder for psykisk syge til at blusse op igen.

Problematikken blev meget diskuteret i kølvandet på voldtægten og drabet i februar 2012 på den 46-årige socialpædagog Judy Meiniche Simonsen. Hun blev dræbt ved en rasteplads nær Hald Sø ved Viborg af en beboer på et andet psykiatrisk bosted, Blåkærgård i Viborg.

Judy Meiniche Simonsen var kontaktperson for gerningsmanden, der tidligere i år blev dømt til anbringelse på en psykiatrisk afdeling for voldtægten og det efterfølgende drab.