Anbringelse på en psykiatrisk afdeling.

Sådan lyder dommen over den 27-årige, psykisk syge kvinde, IS, der i natten til den 10. december sidste år kvalte sin fireårige søn.

Den drabsdømte mor har gennem flere år været i kontakt med det psykiatriske system, fordi hun har diagnosen borderline samt en personlighedsforstyrrelse. Og det var angiveligt på grund af sin psykiske tilstand, at hun slog sin søn ihjel.

Derfor blev hun også dømt til anbringelse på en psykiatrisk afdeling. Anklagemyndigheden havde nedlagt påstand om, at hun skulle udvises af landet, da hun er rumænsk statsborger, men det mente retten ikke, at der var grundlag for.

Drabet fandt sted ved tretiden om natten den 10. december sidste år. I lejligheden var også den drabsdømte mors kæreste, som på et tidspunkt hørte drengen skrige. Da han senere spurgte den 27-årige kvinde, hvorfor drengen skreg, lød forklaringen, at drengen havde mareridt, men at han hurtigt var faldet i søvn igen.

»Jeg havde lyst til at sige til ham, at vi skulle gå ind og genoplive ham, men det turde jeg ikke, for jeg skammede mig så meget,« sagde hun i retten.

Den spinkle, 27-årige kvinde var klædt helt i sort og havde samlet sit skulderlange, sorte hår i en hestehale. Hun brød flere gange under retsmødet grædende sammen. Særligt når hun fortalte om sin sinds tilstand på aftenen for drabet.

Hun beskrev, hvordan hun følte uro i kroppen, og at hun var bange for, hvordan hun skulle give sønnen et godt liv.

»Jeg tænkte, at han har ikke nogen far, og han har ikke en rask mor. Jeg ville ikke have, at han skulle vokse op og have det så svært som mig,« fortalte hun grædende og uddybede:

»Jeg var bange for, at jeg ikke kunne beskytte ham mod at blive ked af det og såret.«

Kvinden var gået i, men kunne ikke falde i søvn og gik så ind på sønnens værelse, hvor hun lagde en pude over hans hoved og klemte til. Drengen skreg, græd og vred sig, og senere senere fjernede moderen puden og lukkede hans luftveje med sin hånd.

»En eller anden stemme i mig sagde, at det var sådan, det skulle være,« fortalte hun om sin sindstilstand i minutterne op drabet.

Efter drabet lagde hun dynen over ham, fordi hun han var blevet kold. Hun forlod værelset, og havde svært ved helt at forstå, hvad der var sket.

Næste morgen skrev IS et afskedsbrev til sin søster, som hun lagde på badeværelset i sin lejlighed. Mens kæresten endnu sov, og hendes søn lå død i sin seng, tog hun et tog mod København, men stod af i Odense. Forinden havde hun også skrevet nogle sms'er til sin søster, hvor hun fortalte, at hun havde "gjort det utilgivelige".

Efter drabet tog IS til togstationen i Aarhus, hvor hun købte en togbillet til Københavns Lufthavn.

»Først tænkte jeg, at jeg skulle dø. Men jeg kunne ikke klare tanken om, at de skulle finde os begge to her. Så tænkte jeg, at jeg ville tage et andet sted hen og gøre det,« forklarede hun.

Mens søsteren slog alarm til politiet i Aarhus, stod IS af toget i Odense, hvor hun meldte sig selv til det lokale politi og straks erkendte, at hun havde dræbt sin søn.

Hun har siden grundlovsforhøret den 11. december været varetægtsfængslet i surrogat på en psykiatrisk afdeling. Under varetægtsfængslingen har hun været dybt påvirket af det, hun har gjort.

»Der er dage, hvor jeg ikke kan lave andet end at græde, for jeg savner ham,« sagde hun grædende.