En 21-årig københavner, der blev overfaldet og gennembanket af 8-10 mænd torsdag aften, er nu død af sine kvæstelser.

Det bekræfter vagtchefen for Københavns Politi fredag aften.

- Jeg kan bekræfte, at den 21-årige mand er afgået ved døden. Jeg kan ikke komme ind på tidspunktet, men det er her til aften, siger vagtchef Flemming Kim kort efter kl. 22. 

LÆS OGSÅ: 

Manden har siden overfaldet ligget i respirator på Rigshospitalet med voldsomme læsioner i hovedet og flere brækkede fingre.

Tidligere udtalte politiet sig således i sagen.

VED DU NOGET, SÅ TIP B.T. HER.

- Vi ved, at han havde været i byen på Nørrebro omkring klokken 22.30, og formentlig er han derfra gået til sin bopæl på Kong Georgs Vej. Gåturen tager omkring 25 minutter, men vi ved det endnu ikke sikkert. Vi bliver alarmeret torsdag klokken 23.17, sagde sektionsleder Hans Erik Raben fra drabsafdelingen ved Københavns Politi.

Ifølge politiet lod det til, at mændene havde ventet på den 21-årige, da han var på vej hjem til sin bopæl på Kong Georgs Vej.

- De kommer løbende ud på Kong Georgs Vej fra nummer 116 og jagter ham omkring 40 meter hen langs boligblokken, indtil de er ud for nummer 112. Han løber spidsrod og ender mellem nogle biler ved nedkørslen til en parkeringskælder, hvor de så slår ham ned. Med et stumpt instrument, muligvis et boldtræ, fortalte Hans Erik Raben tidligere i sagen.

- Vi har stadig ikke anholdt nogen, men vi arbejder ud fra en fire-fem teorier om, hvad overfaldet kan skyldes, udtalte Hans Erik Raben tidligere på aftenen.

En knust familie

Ifølge politiet har familien været fuldstændig knust, og de har tilbragt aftenen sammen med lægerne på Rigshospitalet, mens de overvejede, hvad de skulle gøre.

Det har dog længe stået klart, at den 21-årige ikke ville overleve sine kvæstelser, og det var derfor 'kun' et spørgsmål om, hvornår respiratoren skulle  slukkes.

Vidner kan kontakte politiet på telefonnummer 114.