Ejendomsmægler Jan Fog bliver stadig badet i tilbud fra bejlende kvinder. Men hans livs kærlighed, Charlotte, står i vejen

Ejendomsmægler Jan Fog kan tapetsere sine vægge med ægteskabstilbud fra tilfældige kvinder, efter han blev kendt som ejendomsmægler i TV2s ’Liebhaverne’. Og det siger ikke så lidt, når man ejer et hus på 450m2.

SE BILLEDERNE:

Jan Fog billeder

Men faktisk fandt han for 20 år siden sit livs kærlighed. Hun er 16 år yngre, har en anden kæreste, men Jan Fog er parat til at gifte sig med hende og lade hende arve alle millionerne.

I sin nye biografi ’I første række overklassen indefra’ gør Jan Fog årene, pengene, bilerne og kvinderne op. De første ting er kommet og gået, men hvad angår det sidste, står kun én person lysende klart i erindringen.

Hun hedder Charlotte Juul, er 46 år og lever i dag som psykoterapeut. Dengang hun mødte Jan Fog, var hun 17, gik i gymnasiet og gad ved gud ikke ham den smarte ejendomsmægler i den lige så smarte Porsche.

Men Jan, der var midt i sine 30ere, var solgt til den smukke pige med de mange meninger og ’de socialdemokratiske værdier’.

’Er du sindssyg, jeg kæmpede’

- Er du sindssyg, jeg kæmpede så meget for at få fat i hende. Jeg har aldrig arbejdet så meget for en pige, siger Jan Fog.

Han smiler. Ser stille frem for sig og lader sig synke lidt dybere i sin gule sofa. Og som forfatteren skarpsindigt bemærker i biografien, så havde den sofa aldrig været gul - hvis ellers han havde haft en kone.

Faktisk er huset gennem 26 år, bassethunden Hannibal gennem 13 og den 93-årige mor gennem hele livet, det mest vedholdende i Jan Fogs 62-årige liv. Og så Charlotte. Det er nærliggende at skrive, at han stadig har ’den eneste ene’ til gode. Det må vi endelig ikke, for så får Jan postkassen fyldt af ægteskabstilbud. Og desuden er det ikke helt sandt.

For først på den anden side af Charlottes gymnasieår og et ophold i et Paris får Jan Fog langsomt rokket ved benene under den jordbundne pige.

Forelskelsen

De forelsker sig. Jan ansætter hende som ejendomsmægler i sin butik, og hun bliver hurtigt hans bedste sælger nogensinde. Men efter tre år går noget galt.

- Vi havde et vidt forskelligt syn på helt basale ting. Er du sindssyg, vi var forskellige. Vi vokser fra hinanden med årene.

Jan holder inde. Tygger lidt på spørgsmålet om Charlottes version. Hun siger, at han var utro til en fest. Men det erindrer Jan slet ikke.

Charlotte fortsætter i Jans firma, men da hun sælger en kendt dansk entertainer et hus, slår det pludselig gnister. Han hedder Thomas Eje, og de to gifter sig.

- Den sved, indrømmer Jan Fog i dag. Men det tætteste, Jan kommer på en skilsmisse, er den dag, Charlotte siger op. I årene efter søger hun lykken og sig selv i en ashram i Indien, malerskole i Firenze og i et spirituelt kollektiv på Nørrebro. Og selvom det ligger Jan aldeles fjernt, så støtter han hende, da hun får det svært både mentalt og økonomisk. Det sidste vil han helst ikke tale om.

- Jeg hjælper alle, jeg holder af, økonomisk. Naturligvis også Charlotte, for jeg elsker hende stadig, og vi taler sammen hver dag.

Selvfølgelig begrænser hun, at der kommer andre til. Fordi alle andre kvinder vægtes i forhold til Charlotte. Jeg har kendt piger efterfølgende, men Charlotte, ja, hun er mit livs kærlighed. Sådan er det bare.

Hvad der for andre kan lyde som et ulykkeligt kærlighedseventyr, ser i Jans hoved helt anderledes ud. For Charlotte er ikke kvinden, han ikke kan få. Hun er nærmere den datter, han aldrig fik.

- I dag er hun nærmest som en datter for mig. Jeg elsker hende, men det er ikke et begær, forklarer han.

Der er ellers mange derude, der vil mene, at de har begæret og elsket Jan Fog gennem årene. Der var hende, der stod og skreg på trappetrinnet, så politiet måtte fjerne hende. Og hende, som stod uden for hans dør og tiggede om at blive lukket ind til en drink, men som Fog sendte i en taxa til psykiatrisk afdeling. Hende fra byen, som nægtede at holde op med at ringe og måtte kategoriseres ’stalker’. Men Jan har en besked, som vi hjertens gerne må finde spalteplads til:

Elsker sin frihed

- Jeg er ikke vildtet. Jeg jager vildtet.

- Han smågriner over den halvhøjtidelige måde, han får leveret sit mantra på. Men han mener det alvorligt.

- Brevene smider jeg ud uden at svare, nogle gange uden at læse.

Jeg har slet ikke lyst til at møde dem, der skriver til mig. Jeg vil møde en kvinde helt naturligt. I dag er det ikke længere en kone, han jager på stamcaféen og rigmandsmagneten Victor. Vennerne siger, at han er blevet sær, og han giver dem ret.

- Du betaler for alt i livet. De har ungerne, jeg har friheden. Jeg elsker mine morgener, hvor jeg står op klokken seks og råhygger på terrassen med at læse avis i tre timer. Det værste jeg ved, er, når man kender en pige, der sidder og snakker... Åh. Jeg er nok blevet for meget ungkarl og for glad for min frihed. Men af og til savner jeg en at dele det hele med.

Skulle Jan Fog nogensinde få papir på en kone, så bliver det Charlotte. Af praktiske årsager.

- Det skulle være for at klare et generationsskifte. Og det er selvfølgelig Charlotte, der står øverst på den liste. I stedet for et testamente overvejer jeg at gifte mig med hende, så sparer vi en masse i arveafgift, forklarer han.

Men Charlotte har en kæreste i dag, og han kan jo ikke bare komme og ’diktere’, som han siger. Alligevel fornemmer man, at ønsket om at sikre Charlotte ligger dybt i ham. Andre end hende er der ikke lige nu. - Der er ikke en kvinde i mit liv nu. Men pas på med at skrive det.

Det gør heller ikke så meget. For så har Jan sine morgener for sig selv.

’I første række - Overklassen indefra’ er skrevet af Jan Fog i samarbejde med Karin Heurlin og udkommer på forlaget People’s Press i dag.