Den danske tv-vært Jakob Kjeldbjerg har boet i England og er nu bosiddende i Frankrig. Det skyldes selvfølgelig det gode vejr, som der findes i Grasse nord for Cannes, hvor han bor med sin kone Christine og døtrene Sophia og Maria.

Den 47-årige vært har boet sydpå i de seneste 11 år. Han indrømmer også, at det var et stort skridt for familien, da de flyttede i 2006.

»Jeg drømte egentlig om at spille fodbold i Frankrig, men så blev jeg skadet. Da jeg overtog Robinson Ekspeditionen i 2004, håbede jeg, at det holdt nogle sæsoner. Så i 2006 besluttede min frue og jeg, at det her slutter nok alligevel snart, så lad os flytte. Så kan jgg hygge mig i Sydfrankrig, når de trækker stikket,« siger han til BT.

13 sæsoner af Robinson Ekspeditionen senere kører programmet stadig for fuld fart.

»Så det med at have en gameplan. Det har jeg droppet,« siger han og griner.

Udover det lækre vejr, mener Kjeldbjerg, at franskmændene er et imødekommende folkefærd. Og her kommer Kjeldbjergs opsang til danskerne.

»De er imødekommende, hvis man selv er det over for dem. Der har jeg lidt været efter nogle danskere. Eksempelvis får man bare bedre service, hvis man siger s'il vous plaît, please eller bitte på en restaurant eller café, når man er i udlandet. På dansk siger man jo typisk ’jeg skal have to kaffe',« siger han.

Men hvad tror du, det skyldes?

»Jeg tror, det er et spørgsmål om, at det danske sprog er mangelfuldt. Det lyder ikke lige så mundret at sige ’vil du være så venlig’, som s'il vous plaît, please eller bitte. Så den lille undskyldning har mine landsmænd. Så ellers er det bare at komme ind i kampen.«

Den 18. sæson af ’Robinson Ekspeditionen’ får premiere mandag på TV 3.