Et stort smil, en Oscar-statuette i den ene hånd og en Golden Globe-pris i den anden. Sådan gjorde Susanne Bier torsdag entré i Københavns Lufthavn i Kastrup efter at have høstet sin Oscar for bedste udenlandske film med 'Hævnen'.

I lufthavnen blev hun taget kærligt imod af sine forældre, Hennie og Rudolf Bier, og sine to børn Gabriel og Alice, samt en hob af pressefolk, der alle ville vide, hvordan det føles at være en Oscar rigere.

- Jeg er så rørt. Det er skønt at komme hjem. Alt det, der skete i USA var meget uvirkeligt, men det herhjemme er så kærlig en modtagelse. Det her er fantastisk, sagde Susanne Bier.

Mor og far, der har været i daglig kontakt med Bier under hendes rejse, var stolte over deres datter.

- Det var overvældende at tage imod hende, og vi så, at der var tårer i hendes øjne. Hun har jo været væk meget længe, sagde Rudolf Bier, der senere gik på talerstolen ved Zentropa-festen med et par humoristiske ord til datteren, der som det første under sin takketale søndag fremstammede ordene 'mor og far'.

Om netop takketalen sagde Bier:

- Jeg ville gerne takke holdet, men jeg blev meget nervøs. Det ville føles underligt bare at stå og nævne en lang række navne, som folk ikke kendte.

Senere fik Susanne Bier dog takket sit bagland. Ved sammenkomsten på Zentropa bad hun alle tilstedeværende, der havde været med i filmens produktion om at komme op for at få et stående bifald.

Ikke nok med, at Susanne Bier nu har vundet den største filmhæder fra udlandet. Hun blev ved samme lejlighed overrakt en guldplade for DVD-salget på "Hævnen". Filmen solgte allerede på første udgivelsesdag 10.000 eksemplarer.

Nu venter et nyt filmarbejde forude med komedien 'Den skaldede frisør'. Optagelserne begynder til maj. Det var oprindeligt mening, at filmen skulle have premiere til august, men på grund af ståhejet omkring Oscar-prisen bliver udgivelsesdatoen skudt til 2012.