Forårets eksaminer er snart over os. For mange studerende er det ensbetydende med hjertebanken og svedige håndflader.

Lider du også af eksamensangst? Så prøv at nusse en sød hund.

Et nyt canadisk studie viser, at studerende oplever faldende stressniveauer og øgede energi- og glædesniveauer, efter de har nusset og leget med hunde.

Det skriver The Telegraph, ifølge Videnskab.dk.

Forskerne fra University of British Columbia i Vancouver har sendt 246 studerende i hundeterapi.

Både umiddelbart før og efter hunde-nusningen og 10 timer senere er de studerende blevet bedt om at udfylde et spørgeskema.

På baggrund af de studerendes svar kan forskerne konkludere, at de studerendes stressniveauer faldt med omkring 45 procent efter hundeterapien.

Læs også på Videnskab.dk: Din hund forstår bogstaveligt talt, hvad du siger

Efter at have brugt tid med hundene steg de studerendes energiniveauer desuden med omkring 37 procent, mens deres glædesniveauer steg med 27 procent.

»Resultaterne var bemærkelsesværdige. Vi fandt, at selv 10 timer senere rapporterede de studerende stadig om færre negative følelser, de følte sig bedre støttede og mindre stressede, sammenlignet med studerende, som ikke deltog i hundeterapien,« siger studiets medforfatter Stanley Coren, der er professor emeritus i psykologi ved University of British Columbia, til The Telegraph.

Læs også på Videnskab.dk: Kan en psykopat selv gøre for det?

Nogle britiske colleges har allerede indført terapihunde på campus. For eksempel har Leeds City for nylig sagt hej til en 12 uger gammel cockapoo (krydsning imellem en cocker spaniel og en puddel) ved navn Jeffrey.

Det canadiske studie er publiceret i tidsskriftet Stress and Health.

Læs mere på Videnskab.dk: