Louis van Gaal fik den værst tænkelige start som ny mand i spidsen for Manchester United, da Swansea lørdag hev en 2-1-sejr med hjem til Wales.

Lørdag eftermiddag skulle Louis van Gaal forsøge at vaske sidste sæsons Premier League-skuffelse af Manchester United stolte ry. Som ny manager i klubben havde hollænderen fået noget nær den perfekte optakt til sæsonen, da han ledte sine tropper til sejr i den stærkt besatte træningsturnering Champions Cup i USA.

Men lørdag faldt de gode takter fra hinanden. Swansea med en sprudlende Ki Sung-yueng i spidsen vandt 2-1 mod et dominerende, men ineffektivt hjemmehold.

Der skulle bare gå 27 minutter af Premier League-premieren på Old Trafford, før Swansea spolerede Louis van Gaals debuthalvleg i den bedste engelske række.Ki Sung-yueng fuldendte et tålmodigt walisisk angreb, da han udplacerede en chanceløs David De Gea i Manchester United-målet med en følt inderside.

Og så sang udeholdets fans smædesange mod Louis van Gaal: 'Du bliver fyret i morgen', lød det. Ki Sung-yueng blev hentet til Swansea fra Celtic af Michael Laudrup i 2012.

Den danske manager fandt dog ikke plads til sydkoreaneren forud for 2013-2014-sæsonen, og han blev derfor lejet ud til Sunderland, hvor han var med til at redde de rød-hvide fra nedrykning.

Manchester United havde to nye, unge spillere i startopstillingen. Tyler Blackett afløste den nykårede Inter-spiller, Nemanja Vidic, i forsvaret, mens Jesse Lingard var foretrukket på kanten. Trods massivt spilovertag havde Manchester United svært ved at komme frem til chancer i første halvleg. Den nye midtbanekonstellation med Darren Fletcher og Ander Herrera spillede langsomt og uinspireret.

Louis van Gaal reagerede i pausen. Han hev Javier Hernandez ud og satte Nani på banen, og det satte gang i hjemmeholdet. Bare syv minutter senere sendte Wayne Rooney bolden i nettet. Phil Jones forlængede et godt slået hjørnespark, og så dukkede den nye anfører op med en akrobatisk saksesparkslignende afslutning ved bagerste stolpe.1-1.

Det fik Manchester United endnu længere frem på banen. Men trods nyt massivt spilovertag, var det Swansea der bragte sig foran med 2-1. Oplæggeren til 1-0 målet, Gylfi Sigurdsson, stod klar foran mål, da Wayne Routledge sendte et indlæg skråt bagud. Islændingens afslutning var både udirigeret og uden fart, men David De Gea formåede ikke at holde bolden ude af nettet.

Og så var van Gaal katastrofedebut total.