Alle informationer er indsamlet, alle parter er blevet hørt, og nu kan Sønderjyske bare afvente juristernes svar på, om de bliver straffet for matchfixing eller ej.

»Vi er nået til vurderingsfasen, og vi føler os sikre på, at alle sten er vendt,« siger formand for matchfixingsekretariatet under Danmarks Idrætsforbund (DIF), Poul Broberg.

»Nu har jeg nogle jurister siddende til at vurdere, om der er en sag eller ej på baggrund af de informationer, vi har indsamlet. Det skal de bruge nogle dage på, så der kommer ikke en afgørelse i denne uge,« siger Poul Broberg.

Sagen drejer sig om, hvorvidt Sønderjyske i den sidste kamp i Superligaens grundspil lod sig tabe til FC Midtjylland med vilje eller ej. Som resultaterne flaskede sig i de andre kampe, der alle blev spillet samtidig, kunne det svare sig for Sønderjyske at tabe, da de så ville blive nummer otte og ikke nummer syv, hvilket ville placere klubben i en nedrykningspulje med mindre afstand til de uattraktive nedrykningsplayoffkampe.

Under arbejdet med at indsamle data har matchfixingudvalget afhørt spillere, ledere og andre involveret, gennemgået tv-interview, set klip fra den pågældende kamp, hvor FC Midtjylland scorede til allersidst efter et noget sløjt tilbageløb fra Sønderjyskes spillere. Desuden har udvalget blandt andet fået tilsendt en Snapchatbesked fra Sønderjyskes Mads Hvilsom til Hobro Jesper Bøg, hvoraf det angiveligt fremgik, at han var blevet sendt på banen med beskeden om ikke at score.

I stedet for Sønderjyske blev det med FCM's sene scoring Hobro, der trak syvendepladsnitten, hvilket de mildest talt ikke var tilfreds med.

Som det fremgår af Poul Brobergs citat skal juristerne nu i første omgang vurdere, om der er en egentlig sag eller ej, hvorpå der skal tages stilling til, hvad straffen i bekræftende fald måtte blive. Den hårdeste straf inkluderer blandt andet tvnagsnedrykning.