Den hollandske danskerklub Ajax kan takke Lasse Schöne for sejren over AZ Alkmaar søndag eftermiddag.

Sidste sæson var Lasse Schöne involveret i 24 mål i 42 kampe for Ajax, og efter lørdagens opgør ser det ud til, at den danske landsholdsspiller har taget den gode statistik med sig ind i den nye sæson.

I sidste weekend blev det således til to mål og ét oplæg i 4-1-sejren over Vitesse, mens danskeren var arkitekten bag ét mål og selv scorede i 3-1-sejren mod AZ Alkmaar søndag.

Lasse Schöne var manden bag Davy Klassens scoring allerede inden stadion-uret i Alkmaar rundede 15 minutter. Steven Berghuis udlignede for AZ efter 50 minutter. I anden halvleg gjorde danskeren det selv til 2-1 til gæsterne.

Han drev selv bolden hele vejen fra hjørneflaget og ind foran feltet, hvor han kanonerede bolden ind bag Esteban Alvarado i AZ-målet. Den anden dansker i Ajax' startopstilling, Nicolai Boilesen, gjorde sig også bemærket med en god afslutning, som dog tog overlæggeren.

Anwar El-Ghazi sikrede Ajax sejren med målet til 3-1 i overtiden.