Søndag aften spiller kvinderneslandsholdet den vigtigste kamp - måske nogensinde i dansk kvindefodbolds histoire.

I 2013 vandt de bronze, og i år er de sikret sølv, og hele Danmark hepper med.

Kvindefodbold har fået et »flagskib og et lokomotiv, der buldrer der ud af,« fortæller Danny Jung, der har trænet U-16 og U-17 kvindelandsholdene, som er nogle af dem, der nu står på banen i Holland.

Danny Jung og landsholdets tidligere træner Peter Bonde ved, hvorfor kvinderne nu bader i succes.

»Der er to ting i det. Den ene ting er, at der er mange flere piger, der spiller fodbold, derfor er sandsynligheden større for at få fat i de dygtigere spillere. Den anden ting er, at de dygtigste spillere kommer til udlandet, hvor de bliver matchet på et højere niveau. De bliver bedre der, og de klubber har mere økonomi, bedre ligaer, kampe og træning. Hverdagen foregår på et højere niveau,« siger Peter Bonde.

Danny Jung nævner også de udenlandske klubber som en af faktorerne til, at danskerne er på vej til guldet. Men årene uden medaljer om halsen, peger han på, måske skyldes, at landsholdet skulle tilpasse sig deres nye træner Nils Nielsen, de fik efter EM i 2013.

»De har vokset sig stærkere og større under Nils. I starten var det shaky, de skulle vænne sig til at præstere som et hold og frihed under ansvar. Men nu har de fundet ud af, hvordan man selv bliver god, fundet deres rolle, og hvad de kan bidrage med,« forklarer Danny Jung.

Landsholdets kvinder har fået en bedre talentudvikling end tidligere. For 10 år siden havde ungdomslandsholdet ikke nogen fuldtidstræner som mændene havde. Landsholdets piger har derfor fået professionel træning fra en ung alder. Men også klubberne har fået flere krav og højere niveau.

»Noget af det, som har båret frugt er, at DBU og klubberne har indført et licencsystem, hvor man skal have en licens for at spille i den bedste række. Blandt andet skal træneren skal have et bestemt niveau, og kvinderne skal træne fire gange om ugen. Det er faktisk meget ambitiøst. Dem, der søger denne her licens, det er dem, som virkelig vil det,« siger Danny Jung.

Både Danny Jung og Peter Bonde forklarer, at det har gjort en stor forskel i dere succes, at kampene er blevet vist i fjernsynet

»Mediernes dækning gør en forskel, det hyper finalen. Det giver øget eksponering, øget interesse og øget økonomi,« siger Peter Bonde.

Danny Jung håber, at kvindernes succes vil være med til at skabe endnu mere succes fremover. Kvindekommisionen kan nu nemmere skabe bedre vilkår for kvindefodbold, fordi der er et hold, som klarer sig så godt.

»Det betyder meget for DBU internt, at der er et kvindehold, der klarer sig godt historisk set. Det har ikke været velanset, at kvinderne får så mange midler, det har altid været en underskudsforretning. DBU får en masse goodwill, og kvindefodbold er kommet for at blive for første gang i mange år,« siger Danny Jung.