Mens det meste af »Fodbold-Danmark« og en del i det store udland har travlt med at hylde Christian Eriksen, maner Preben Elkjær til besindighed.

- Ja, han spillede en fantastisk god kamp mod England, og han er et stort talent. Men det hele er ved at blive lidt for meget. Jeg ved ikke, om det er, fordi det er lavvande på talentmarkedet, men hypen er alt for stor. Ja, han er et talent, men det er der vel ikke noget nyt ved, siger Preben Elkjær.

Som ekspert på TV3+ har Elkjær set Christian Eriksen i aktion for Ajax gennem det seneste års tid, og han så også landskampen mod England onsdag aften, hvor han så nogle fine detaljer, men det skal man ikke regne med at se hver gang, mener Elkjær.

- Nu skal vi lige se ham i en kval.kamp først. Det var jo en træningskamp for fanden. Når der er point på spil, får han ikke lov at lave tunnel på en modspiller, sådan som han gjorde mod England. Det er der da ingen, der vil finde sig i på topniveau. Gør han det igen, bliver han blæst ud, og hvordan reagerer han så? spørger Preben Elkjær.

- Jeg synes, det er synd for ham, for hvis ikke han leverer mod Norge, så bliver han jo rakket ned igen, siger Preben Elkjær