En reklamevideo for Visit Dubai kostede hen over weekenden den tidligere landsholdsspiller Brian Laudrup jobbet hos først TV 2 og efterfølgende Politiken.

I et interview med Jyllands-Posten fortæller han nu, hvordan han har oplevet konsekvenserne af at medvirke i videoen.

En medvirken, der har fået enorm opmærksomhed, da han har været i Dubai og reklameret for et emirat, der har været genstand for massiv kritik.

Den tidligere landsholdsstjerne fortæller, at han fik jobbet gennem et engelsk reklamebureau, og at hele oplægget var 'legendariske fejringer'.

Heriblandt den han selv leverede efter sin scoring i 1998, og for ham handlede det hele tiden handlede om fodbold og oplevelsen.

»Jeg siger jo ikke, at Dubai er verdens bedste sted at være. Jeg blev spurgt om, hvorvidt jeg ville tale om en fejring i fodbold, som var helt ekstraordinær,« Brian Laudrup, der i interviewet understreger, at han har handlet i god tro og fortsætter:

»Så kan man sige, at jeg bliver et ansigt udadtil og så videre, men i min verden handlede det om fodbold. I må gerne kalde mig naiv og kritisere min dømmekraft. Det kan jeg godt tage, men at udskamme mig og kalde mig amoralsk og grådig … det er over grænsen,« siger Laudrup, der ikke havde taget jobbet for Visit Dubai, hvis han havde vidst, det ikke var foreneligt med TV 2-jobbet, lydet det i interviewet.

I videoen, der i slutningen af sidste uge tonede frem på de sociale medier, siger Brian Laudrup blandt andet, at 'det her er stedet, du skal være' om Dubai.

En reklamevideo, der havde til formål at få massevis af fodboldfans til at slå sig ned under vinterens udskældte VM i Qatar, og som i weekenden altså fik TV 2 til at afbryde samarbejdet med landsholdslegenden.

»Vi er sammen med Brian Laudrup blevet enige om at stoppe samarbejdet, fordi det ikke er foreneligt med den kampagne, han deltager i lige nu. Vi vil gerne takke Brian for hans indsigt og bidrag til herrelandsholdskampene på TV 2,« sagde sportschef Frederik Lauesen i den forbindelse.

Efterfølgende fulgte Politiken, hvor Laudrup var hyret til at lave en podcast, trop.

Brian Laudrup kan ikke fortælle, hvor meget han er blevet betalt, men han fortæller til Jyllands-Posten, at det ikke er så meget, som der er blevet spekuleret i, og at det på ingen måde var det økonomiske aspekt, der fik ham til at takke ja.

I videoen fortæller Laudrup om sin ikoniske jubelscene, og interviewet rykker siden ned på en af Dubais fineste strande, hvor Laudrup fortæller at udsigten er 'betagende'.

Efterfølgende fortalte han i et mailsvar til B.T., hvordan det for ham handlede om fodbold.

»Med tanke på, at Dubai hvert år besøges af 14 millioner turister, hvoraf cirka 65.000 er danskere, og vi er rigt repræsenteret af danske virksomheder, så er markedsføringen 'Where The World Celebrates' vel næppe forkert.«

»I den forbindelse kan fodbold i almindelighed og et VM i særdeleshed noget særligt. Mennesker og kulturer fra hele verden kan være samlet om en begivenhed, hvor de både støtter deres eget land og samtidig kommer i kontakt med folk fra andre nationer,« lød det blandt andet.

Tidligere er stjerner som Nadia Nadim og Viktor Axelsen havnet i stormvejr. Førstnævnte for at være ambassadør for VM i Qatar og sidstnævnte for at flytte til Dubai.

En kritik, Brian Laudrup da også har set, men han understreger dog, at der er forskel – blandt andet at han 'intet har med Fifa at gøre'.